Северна Корея демонтира своя полигон за ядрени тестове, съобщиха медиите,

...
Северна Корея демонтира своя полигон за ядрени тестове, съобщиха медиите,
Коментари Харесай

Северна Корея унищожи ядрения си полигон

Северна Корея демонтира своя полигон за нуклеарни проби, оповестиха медиите, поканени да участват на церемонията в четвъртък.
Пхенян разгласи проекта си за " изцяло " разрушение на оборудването " Пунгхери " в североизточната част на страната, като предложения задгранични публицисти да станат очевидци на заличаването.
" Имаше голяма детонация, можете да го почувствате, прахът пристигна при вас, топлината пристигна при вас, беше извънредно гръмко ", споделя Том Чешиър, публицист на Скай нюз, който е измежду поканените на церемонията, представен от БГНЕС.
Агенция Йонхап, базирайки се на екипа южнокорейски кореспонденти на мястото, заяви, че денем били чути няколко детонации.
Пунгхери е мястото, където се организират шестте нуклеарни опита на Северна Корея, в това число и последния и най-мощен през септември предходната година, за който Пхенян сподели, че е била атомна бомба.
Експертите са разграничени по въпроса дали разрушаването ще направи полигона ненужен. Скептиците споделят, че оборудването към този момент има зад тила си шест сполучливи нуклеарни тествания и може бързо да се възвърне, в случай че е належащо.
Северна Корея не предложения самостоятелни наблюдаващи от чужбина.
Други обаче споделят, че това, че Северна Корея се е съгласила да унищожи полигона без предварителни условия или да изиска нещо в подмяна от Вашингтон, демонстрира, че режимът съществено гледа към смяната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР