Северна и Южна Корея демонстрират истинско желание за регулиране на

...
Северна и Южна Корея демонстрират истинско желание за регулиране на
Коментари Харесай

Светът оценява усилията на двете Кореи, но санкциите срещу Пхенян остават

Северна и Южна Корея показват същинско предпочитание за контролиране на връзките по сред си. Като първа практическа стъпка към национално помиряване и единение анализатори дефинираха решението на Пхенян да уеднакви часовата си зона с тази на Сеул. Сеул от своя страна разгласи, че стартира да отстранява високоговорителите, употребявани за агитация против режима в Северна Корея. А Съединените вреди трескаво се приготвят за идната среща сред президента Доналд Тръмп и Ким Чен-ун.

Веднага откакто стана ясно, че Пхенян ще унищожи полигона, от който през последните години тестваше нуклеарните си мощности, от там пристигна и друга вест - двете Кореи към този момент ще са в един и същи часови пояс.
Първо, времето в Пхенян ще бъде променено и към този момент ще е плюс 9 часа от междинното време по Гринуич, което е с 30 минути по-рано от настоящето. Второ, промяната ще влезе в действие от пети май, 2018 година.
От своя страна Южна Коря разгласи, че стартира демонтирането на високоговорителите по границата със Северна Корея, по които се разпространяваше агитация против режима на Ким Чен-ун. Прекратяването на враждебните дейности сред двете прилежащи страни е един от детайлите, залегнали в подписната от президента на Южна Корея Мун Дже-ин и водача на Северна Корея - Ким Чен-ун декларация предходната седмица. Психологическата война на Корейския полуостров се води от 1963 година - с спирания. По всичко проличава, че историческия документ от Панминджон няма да остане единствено на хартия, разясняват анализатори.

С овации - по този начин посрещнаха президента на Южна Корея Мун Джен Ин съветниците му.

Мун Дже-Ин, президент на Южна Корея: За да реализираме сполучлив резултат от срещата САЩ-Северна Корея, в тясно съдействие с Вашингтон, се надявам цялото държавно управление да направи всичко по силите си, с цел да се решат значимите въпроси.

 Рейтингът на президента на Южна Корея надвиши 70% след срещата му с Ким Чен-ун Рейтингът на президента на Южна Корея надвиши 70% след срещата му с Ким Чен-ун
Рейтингът на южнокорейския президент Мун Дже-ин за първи път от последните четири месеца надвиши 70%, след историческата му среща със севернокорейск...

А в Съединени американски щати тече трескава подготовка за срещата на президент Доналд Тръмп с Ким Чен-ун. Разузнавателни и военни специалисти, държавни анализатори, психолози, войска от политолози - всички те работят за съставянето на прецизен профил на севернокорейския водач.

А това се оказва съществено предизвикателство, тъй като за него се знае доста малко и информацията се събира парче по парче. Най-пресни са усещанията на държавния секретар Майк Помпео. Преди седмица той стана първият почитан чиновник от администрацията на Тръмп, който се срещна с Ким.

И в частен диалог го е определил като " мъдро момче, което си написа домашното ". Може би ще се окаже, че Тръмп ще се изправи пред много по-опитен от предстоящото водач. Въпреки очевидните старания на Пхенян да промени имиджа си и да се потвърди като предсказуем политически състезател през днешния ден Франция, Германия Англия и Южна Корея приканиха глобите против страната да продължат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР