Северен Централен район е на прага да влезе в Етап

...
Северен Централен район е на прага да влезе в Етап
Коментари Харесай

Внимание. Задава се локдаун в страната!

Северен Централен регион е на прага да влезе в Етап 4 по претовареност на интензивните кревати. Това излиза наяве от картата за 17 януари, оповестена в уеб страницата на Министерския съвет.

По новия План за справяне с пандемията при над 80% претовареност на интензивните кревати ще се минава към локдаун.Южен Централен район се чака да влезе в Етап 2 след пет дни, а Североизточен, Северозападен и Югоизточен район са на прага на Етап 1.

Най-много са свободните интензивни кревати в Югозападен район – 37,4% са заетите.

В Националния проект за справяне с COVID-19 страната е разграничена на шест клъстера. Противоепидемични ограничения ще бъдат въвеждани на районно равнище според от натовареността на интензивните отделения и на медиците в съответния клъстер.Въвеждат се четири стадия, по които ще се преценя какви ограничения да бъдат налагани.

Етап три е когато се доближи рисково равнище на претовареност от 70%. Публичните обекти ще работят с до 50% от своя потенциал дружно с условието за „ зелен документ “. В учебните заведения ще бъде въведена ротация за класовете от V до XII клас, които ще редуват присъствено с онлайн образование през седмица, като тестването в клас ще продължи.Етап 4 - при 80% претовареност на интензивните кревати.

Тогава ще работят единствено магазините за хранителни артикули, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските компании, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори.

Училищата ще преминат към образование от разстояние в електронна среда. Детските градини ще останат отворени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР