Сеул ще кандидатства за домакинство на Летните олимпийски игри през

...
Сеул ще кандидатства за домакинство на Летните олимпийски игри през
Коментари Харесай

Южна Корея кандидатства за Олимпиадата през 2036 без Пхенян

Сеул ще кандидатства за домакинство на Летните олимпийски игри през 2036 години, без да възобновява напъните си да бъде хазаин дружно със столицата на Република Корея Пхенян, съобщи кметът на града Се-Хун О. 

Заради очакванията за по-добри връзки със съседите, които са въоръжени с атомно оръжие, Сеул изпрати предложение до Пхенян да бъдат дружно домакини на Олимпийските игри през 2032 година, преди Бризбейн да бъде определен. " Мисля, че тактиката за 2032-ра бе обречена на крах поради непредвидимите връзки сред двете корейски страни ", сподели О в изявлението.

Кандидатурата за 2032 се базираше на триумфа на Зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018-а, където спортистите от двете страни се появиха под общ байрак на церемонията по откриването. Президентът на МОК Томас Бах приветства събитието като " историческа самодейност ".

Но връзките от този момент още веднъж се обтегнаха, откакто Република Корея тества рекорден брой балистични ракети в последните години. О съобщи, че Сеул ще остане еластичен за концепцията някои събития да се проведат в демилитаризираната зона на Пхенян, в случай че връзките сред двете страни се подобрят.

Очаква се Катар също да показа кандидатурата си за Олимпийските игри след триумфа на Световното състезание по футбол в края на предходната година, като претенденти за домакинство през 2036 се чака да бъдат още Индия, Германия и Египет.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР