Серия дипломатически разговори проведе президентът Румен Радев днес. Той разговаря

...
Серия дипломатически разговори проведе президентът Румен Радев днес. Той разговаря
Коментари Харесай

Радев със серия дипломатически разговори

Серия дипломатически диалози организира президентът Румен Радев през днешния ден. Той беседва по телефона с премиера на Кралство Испания Педро Санчес. Двамата разискаха тематики от дневния ред на Европейския съюз, на двустранното партньорство, както и развиването на епидемиологичната конюнктура в двете страни.

Държавният глава благодари на испанския министър председател за поддръжката, която получават сънародниците ни, живеещи в Испания в изискванията на рецесия. Обща бе позицията, че политиката на разширение на Европейски Съюз е инвестиция в стабилността на Западните Балкани и страните от района следва да бъдат окуражени в построяването на добросъседски връзки и за осъществяване на критериите за пълноправно участие в Европейски Съюз, заяви прессекретариатът на Радев.

Държавният глава се чу по телефона и с министър-председателя на Република Албания Еди Рама. Тема на диалога бе европейската интеграция на страните от Западните Балкани и укрепването на стабилността в нашия район.

Президентът Радев изрази високата оценка на страната ни за европейския метод на Албания за дейно ценене и одобряване на правата на българското малцинство в страната. Българският президент приветства дейния двустранен разговор, както и постигнатите от Албания триумфи в процеса на европейска интеграция.

Обща бе позицията, че затвърждаването на европейската вероятност за страните от Западните Балкани е в интерес освен на нашия район, а и на Европейския съюз и изисква неотклонна политическа воля за реализиране на нужните промени.

Също през днешния ден Румен Радев организира видеоконферетна връзка с генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле по случай отбелязването на 65-годишнината от присъединението на България към Организацията. Истинското европейско обединяване е построено на основата на споделени културни полезности, а не финансови средства, сподели Радев в диалога с генералния шеф на Организацията за обучение, просвета и просвета на Организация на обединените нации (ЮНЕСКО) Одри Азуле, който се организира във връзка 65-годишнината от присъединението на България към Организацията. Във видеоконферетна връзка взе участие и министърът на културата проф. Велислав Минеков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР