Сериозно волейболно предизвикателство се задава на картата на България. Бургаският

...
Сериозно волейболно предизвикателство се задава на картата на България. Бургаският
Коментари Харесай

Нов амбициозен проект, шампиони атакуват елита с Дея Волей

Сериозно волейболно предизвикателство се задава на картата на България. Бургаският Дея Волей изрази упоритост да нападна място в Суперлигата през идващия сезон. Тимът се състезава във втора дивизия (Висша лига), като през предишния сезон загуби спор за влизане в елита от Хебър (Пазарджик). Тази година задачите остават същите – влизане измежду най-хубавите. Новият треньор на Дея Волей е Петър Дочев. Достатъчно доказателство за упоритостта, която си слагат в клуба. Треньорът, извел Лукойл Нефтохимик до три оценки – купа, суперкупа и купа, през последните една година и половина, одобри поканата на Дея Волей.

„ От първенец слизам една дивизия по-надолу. Наясно съм с плана още от самото му начало. Знам по какъв начин работят тези хора и не ме изненадва упоритостта им. Това са идеалисти, един тип донкихотовци, които са доста малко освен във волейбола, а в целия ни спорт. Ще дам цялата си сила и обич за Дея “, сподели Петър Дочев на конференция през днешния ден.

Собственик и главен спонсор на клуба е лекар Александър Маджуров. „ Правя го от обич към волейбола. Знам, че този план евентуално в никакъв случай няма да стане печеливш. У нас спортът е на такова равнище, че доста малко или изобщо не се печели. Искаме обаче да създадем нещо друго. Искаме да сме атрактивни, да можем да продаваме нашия артикул. Да бъдем забавни и хората да дойдат и да видят нещо “, сподели Маджуров.

„ Идеята ми е нашият клуб да не работи въз основата на множеството у нас – един човек с куфар устоя и в случай че изчезне, тимът умира. Говорил съм с доста хора, другари и предприемачи. Имам уверението, че ще ми оказват помощ. Някои от тях към този момент го вършат “, добави главният спонсор на клуба.



„ Най-голямата покруса у нас са празните зали и игрища. Вие ги виждате сами. Това е по този начин, тъй като никой не желае да заплаща за нещо, което не му харесва. Много малко са хората, които не са директно свързани с волейбола, а са седнали да гледат мач по малкия екран. Това значи, че не им е забавно. Ние желаеме да променим това “, сподели още Маджуров.

„ Дея Волей се гордее с детската си школа. Всъщност, ние по този начин започнахме нашето развиване – с деца. Но желаеме един ден тези деца и юноши да има къде да играят. Затова създадохме мъжки тим, с цел да може да не се пръскат по разнообразни тимове, когато навършат мъжка възраст, а да останат в Бургас “, добави спортният шеф Георги Казаков.

В състава е притеглен един от най-опитните български волейболисти – Стоян Самунев. Той е нееднократен първенец с няколко отбора в България, за последно с Лукойл Нефтохимик. „ Приех това предизвикателство, тъй като видях и осъзнах концепцията на ръководителите. Ще оказвам помощ на Петър Дочев. В този клуб нещата и отношението е напълно друго – вижда се по отношението към децата “, разяснява Самунев.

Капитан на Дея Волей е Георги Петров, който бе в тази роля и предходната година. „ От самото начало изпитвахме огромен кеф от волейбола в този тим. Да виждаш децата към теб по какъв начин желаят да се научат, по какъв начин се стремят да демонстрират от ден на ден и повече – това е нещото, което ни кара да бъдем в този тим “, сподели Георги Петров.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР