Сериозно покачване на банковите такси се отчита за последната година.

...
Сериозно покачване на банковите такси се отчита за последната година.
Коментари Харесай

Отчита се сериозно покачване на банковите такси

Сериозно повишаване на банковите такси се регистрира за последната година. Пред „ Хоризонт “ бизнес консултантът в областта на финансовите технологии Стефан Христов, който е и създател на първия уебсайт за сравняване на банковите такси, изясни, че в случай че желаеме да спестим разноски от това перо, би трябвало да се насочим към безкешови заплащания.

Най-скъпи са услугите, когато използваме пари в кеш, било то в банков клон или при изтегляне от банкомат, предизвести бизнес консултантът Стефан Христов.

„ Цените за услуга на банкови сметки за последната една година, година и нещо, станаха съвсем двойни. Цените за преводите на хартия в клон станаха сред 3,50 и 5 лв. “.

От годишният бюлетин на асоциацията на комерсиалните банки обаче се вижда, че приходите от такси и комисионни в банковия бранш за предходната година понижават по отношение на 2019 година, със 6,5 % до 1,237 милиарда лв..

„ Плащанията, които са в евро от 15 декември 2019 година цените бяха приравнени с тези в лв.. Непублична информацията е, че допреди това да се случи банките имаха доход от към 80 милиона лв. за това нещо на година “.

Заради което банките на няколко пъти усилиха таксите в лв.. През предходната и при започване на тази година, удостовери Христов:

„ Когато клиент не върви в клон, много по-евтино излиза “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР