Сериозни трудности изпитват хотелиерите при започването на сезона на Север,

...
Сериозни трудности изпитват хотелиерите при започването на сезона на Север,
Коментари Харесай

Масова паника край морето. Хотелиери реват с глас: Хората ги е страх! Летният сезон отива на кино

Сериозни компликации изпитват хотелиерите при започването на сезона на Север, описаха шефовете на хотели в курортното село Кранево. Според Станислав Димитров най-големият проблем идва от популяризираните клюки за замърсяването на водата след гърмежа на язовир „ Нова Каховка “ в Украйна.
„ Много късно се сетиха да вземат проби и да опровергаят тръгналите клюки. Най-лошото беше, че при гърмежа всички писаха „ потрес “, „ смут “, „ нечисто море “, „ радиоактивно замърсяване “, а когато излязоха чисти пробите, ги оповестиха единствено по уеб страниците на едно-две министерства и толкоз “, сподели още Димитров.
Той разяснява също и че са спаднали резервациите. Който се е записал овреме, идва, само че доста едва върви със записванията оттук насетне.
„ Не знам от кое място ги извадиха тия 1 милион повече туристи. Това, което чакахме като растеж или най-малко като завръщане на туристите от преди пандемията, го няма. Дори румънските посетители към този момент са все по-малко. Курортите са полупразни. Личи си даже по това, че в разгара на лятото можеш да намериш място за паркиране на рейс. Това, че започнаха да взимат проби, повлия доста добре, само че антирекламата си свърши работата. Хората ги няма “, заключи Станислав Димитров.
Вера Николова, която също е шеф на хотел, призна, че не чака мощен сезон.
„ Това, че някой хотел си е напълнил базата за две-три седмици, изобщо не значи, че сезонът е мощен и ще бъда претъпкано. Различни са факторите, които въздействат на решенията на почиващите. Определено ги стреснаха слуховете за нечистата вода, само че и инфлацията също играе роля в решението за отмора и къде. Има сътрудници, които изобщо не съумяха да отворят този сезон, а при нас той не е доста дълъг “, разяснява още Николова.
Управителят на комплекс в село Кранево Петър Малджиев също споделя, че се чака слаб сезон.
„ При нас, знаете, сезонът по принцит не е дълъг. Успяваме да осъществим резервациите, само че разнообразни фактори оказват към този момент своето въздействие и не можем да чакаме резултати както отпреди пандемията. Още повече, че в този момент има и война. Не могат да идват руснаци, поляци не идват, украинците също. Германци също все по-малко резервират. Освен това хората ги е боязън, че ще платят за престой и няма да могат да влязат в морето “, сподели още Малджиев, предава Блиц.
По последна информация от Министерството на околната среда и водите, няма данни за замърсяване в акваторията на Черно море. Благоприятните прогнози подсигуряват чиста вода и в идващите дни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР