Сериозната подкрепа от международната общност за участието на Тайван в

...
Сериозната подкрепа от международната общност за участието на Тайван в
Коментари Харесай

Редица държави се застъпиха за Тайван по време на тазгодишното издание на Световната здравна асамблея

Сериозната поддръжка от интернационалната общественост за присъединяване на Тайван в Световната здравна асамблея е откровено оценена от държавното управление и народа на Тайван – това обявиха от Министерство на външните работи на страната.

Според Министерството общо 14 дипломатически съдружници, девет държави-съмишленици и редица наблюдаващи са създали директни или косвени изказвания в поддръжка на присъединяване на Тайван в Световната здравна асамблея по време на тазгодишното ѝ издание, което се организира в интервала 24 май – 1 юни.

Подобна мощна поддръжка от интернационалната общественост акцентира смисъла на включването на Тайван в СЗА на фона на пандемията от Covid-19 и отразява международното самопризнание за напъните на страната за обезпечаване на световна здравна сигурност. От Министерство на външните работи обявиха, че „ Здраве за всички “ е допустимо, единствено в случай че СЗО се ангажира да извърши обещанието никой да не остане загърбен.

За да се отстранен пропуските в мрежата за предварителна защита на заболяванията, политическите съображения не би трябвало да имат преимущество пред здравето, споделиха съдружниците. Президентът на Палау персонално изрази поддръжката си за кандидатурата на Тайван по време на виртуалната среща.

Подкрепа показаха още Австралия, Канада, Германия, Япония, Нова Зеландия, Чехия, Англия, Съединени американски щати, Литва и група наблюдаващи от Суверенния Малтийски медал.

В своя обява в Twitter от Министерство на външните работи на Тайван показаха своята признателност, към всички членове на интернационалната общественост, които са декларирали позициите си във връзка с включването на островната страна в СЗА и молят Тедрос Гебрейесус да не слага политиката над човешкото здраве.

Световната здравна организация би трябвало да работи в сходство със своите основополагащи правила, а на собствен ред Тайван остава зает да работи в тясно съдействие с интернационалните сътрудници за обезпечаване на постоянна световна здравна мрежа.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР