Сериозен срив в работата на френската телекомуникационна компания "Оранж" (Orange)

...
Сериозен срив в работата на френската телекомуникационна компания "Оранж" (Orange)
Коментари Харесай

Разследват срив на спешните телефони във Франция

Сериозен срив в работата на френската телекомуникационна компания "Оранж " (Orange) провокира спиране на телефонните линии за незабавни повиквания в цяла Франция, съобщи ДПА.
Телекомуникационният оператор изясни, че сривът се дължи на техническа "повреда на съоръжение от вида на рутер, който пренасочва потока от телефонни диалози ". Източник, осведомен със случая, изключи версията за хакерска офанзива, отбелязва Франс прес.
Близо 400 аварийни телефонни номера са били задействани през миналата нощ, с цел да могат нуждаещите се да извикат пожарната, полицията или незабавна здравна помощ. Това съобщи вътрешният министър на страната Жералд Дарманен.
По думите на министъра случаят ще бъде разследван. Дарманен сподели, че поради случая се е завърнал по-рано от Тунис, където е бил на аудиенция дружно с премиера Жан Кастекс.
Съобщава се, че един човек, измъчен от сърдечно-съдово заболяване, е умрял в региона Бретан, тъй като колата за спешна помощ не е пристигнала в точния момент.
Вътрешният министър Дарманен привика изпълнителния шеф на "Оранж " Стефан Ришар и дефинира пред него случая като "сериозен и недопустим ".
Френската страна е главен акционер в "Оранж ", а след новината за следствието акциите на компанията паднаха с 0,7 процентни пункта, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР