Серина Уилямс, носителка на 23 титли от големия шлем, се

...
Серина Уилямс, носителка на 23 титли от големия шлем, се
Коментари Харесай

Серина Уилямс предизвиква Уимбълдън

Серина Уилямс, носителка на 23 трофеи от огромния шлем, се трансформира в още по-голяма звезда с ексцентричното си държание на корта. Напоследък тя приковава вниманието на почитателите с невероятните екипи, с които се появява на шампионатите. След като предходната година Серина избра костюм на супергерой за Ролан Гарос, този сезон американката се спря на облекло с кристали Сваровски, макар строгите правила на Уимбълдън.



Nike  показа част от екипа на Уилямс, като на логото на компанията ще има 34 кристала Сваровски, символизиращи възрастта, на която Серина за последно победи на “свещената трева ”.

Кристалите Сваровски са добити по неестествен път от Даниел Сваровски в края на 19 век. Той изобретява машина, която благодарение на електричество обработва стъклото до неразбираемост. Благодарение на познанията си по химия, той измисля формула, благодарение на която сътворява блестящи камъчета от олово и стъкло, както и тяхното комбиниране. В резултат се появяват необикновено красивите кристали, кръстени на името на основателя си.



“Исках облеклото на Серина да изглежда така, че да се хареса и на нейната баба, само че в същото време да има съвременен тип ”, изяснява Аби Суонкът, дизайнер от Nike Court.

Уимбълдън не се поддава на актуалните трендове. Още през 1972 година US Open позволява цветните екипи,  но най-старият шампионат продължава да се придържа към традицията.

През 2014 година е последната актуализация във връзка с облеклото на играчите, като критериите стават още по-стриктни и включват дребен или никакъв мрачен детайл, не разрешават се флуоресцентните цветове, желанията клонят към пастелните тонове, желателно е гърбът на фланелката да е напълно бял, същото се отнася за шортите и полите. Всички аксесоари, в това число шапки, чорапи и обувки, също е добре да са напълно бели.

На идния Уимбълдън Серина  е сложена под №11. Това е и единственият шампионат на трева в календара ѝ през сезона. Американката седем пъти е ставала шампионка в The All England Club и се е е прицелила в изравняването на върха на Маргарет Корт за 24 извоювани трофеи от Големия шлем на сингъл.

Автор: Борислав Орлинов, Tenniskafe
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР