Сериaлът Синя планета“ на Дейвид Атънбороу повиши нашата информираност за

...
Сериaлът Синя планета“ на Дейвид Атънбороу повиши нашата информираност за
Коментари Харесай

Превръщаме космоса в склад за отпадъци на милиардерите

Сериaлът „ Синя планета “ на Дейвид Атънбороу увеличи нашата осведоменост за сметищата от насъбрани боклуци в океаните, причиняващи задушаване или гибел на някои от нашите най-любими морски типове. Това докара до световен спор за това по какъв начин произвеждаме и изхвърляме пластмасите. Шотландското държавно управление заяви, че ще бъде хазаин на интернационална конференция през 2019 година, на която ще се разискват въздействията от морските боклуци. Това е идеалната територия за всяко държавно управление, което желае да бъде считано за загрижено. Но то не би трябвало да влиза в несъгласие със своите планове и цели и по-важното е, нищо, което произлиза от него, да не попречи на никого да харчи пари или да рискува растежа на разрастващите се промишлености.

Вероятно скоро морската ни технология ще стигне до стадий, в който ще можем да тълкуваме какво ни споделят китовете и делфините и да стартираме да възприемаме техните възгледи по този въпрос. За тези същества се счита, че имат забележителна просветеност. Ако стигнем до мястото, където бихме могли да беседваме с тях, може би бихме могли да определим някои от тях като специалистите по опазването на околната среда във всяко западно държавно управление. Това ще отдели зърното от плявата по време на полемиките за човешкото влияние върху здравето на морския скотски свят.

Разискваме за плашещите размери и размери на изхвърлените пластмасови боклуци, с които сме заляли Земята. Но същите ние възторжено аплодирахме новото, свежо допълнение към боклука, който се върти над главите ни в космоса. Милиардерът, авто производител Илън Мъск изстреля с ракета до Марс една от своите коли Tesla. Ракетата притежател е създадена от компанията му SpaceX и съгласно хората, които добре схващат тази материя, това е най-голямата и най-мощната ракета, стартирана от времето на Аполо и Сатурн V. Освен това научихме, че ракетата Фалкон Хеви употребява 27 ракетни мотора Мерлин, с цел да развие мощ от 22,819 кN. Уверен съм, че тази ракета може да носи 64-тонен потребен товар в ниска околоземна орбита или геосинхронна орбита, което е повече от задоволително за преместването на състезателен автомобил на Марс. Няма да се преструвам, че запознат съм просвета, само че дано просто кажем, че Мъск, в близко бъдеще, няма да бъде поканен на срещата на високо ниво в региона на околната среда.

Може да сте изкушени да отнесете това като една скъпа рекламна акция на разполагащия с доста време милиардер плейбой, само че в реалност това е значима стъпка към времето, когато галактическото пътешестване за елементарния милиардер ще стане нещо всекидневно. Вероятно това ще се трансформира в различен метод за ръководство на вашите финанси, когато Марс неизбежно ще се трансформира в отдалечен данъчен парадайс.

Въпросът за ракетните излъчвания би трябвало да се вземе поради, в случай че сме съществени за околната среда. Тези излъчвания са газове и частици в горната атмосфера на Земята и въздействието им ще бъде прегледано по-късно тази година на четиригодишната конференция на Организация на обединените нации за оценката на озона. Мартин Рос, старши инженер по планове за цивилен и търговски полети в аерокосмическата корпорация на Калифорния, съобщи пред онлайн изданието Space.com, че ракетните сажди се натрупват в горната стратосфера и тези частици гълтам слънчевата светлина. „ Това струпване загрява горната стратосфера, променяйки равнищата на химичните реакции и евентуално води до загуба на озон “. Той прибавя: „ Оценката от 2018 година е в действителност първата, в която има забележителна част за проучване на ракетните излъчвания, само че това е единствено една мисъл … за това какъв брой доста са свързани климатичните и озоновите въздействия с ракетните отработени газове. “

И в случай че обсъждаме пространството, тогава би трябвало да обсъждаме и въздействието на всички тези ракети върху нашите евентуални съседи в галактиката. Винаги съм изпитвал любознание, открити ли са други форми на образован живот и ще останем ли безучастни, даже и в случай че получим едно интергалактическо известие на WhatsApp. Така че или нашите съседи са поляти от нашия „ недодялан душ ”, или просто не съществуват. Но какво ще стане, в случай че има друго, по-зловещо пояснение, че те съществуват, само че са надалеч по напред от нас в разузнаването, и са основали средствата, с които да се измъкнат от нашето въздействие.

Това би обяснило всички наблюдения за извънземни галактически кораби и отвличания. Толкова постоянно ни ревизират, за стадиите на нашия прогрес, че към този момент не считат, че могат да имат рационален чат с нас. Тези визити биха ги разочаровали. Мога да си показва един от техните разузнавачи, който рапортува: „ Вижте, преди 2000 години, водачът на цивилизования свят в Рим обезпечи на коня си министерски пост в кабинета си. Сега най-цивилизованата страна в света е назначила някакъв феодален гамен, наименуван Тръмп. Те към момента са диваци “.

Мога единствено да си показва какъв брой ядосани са те от това че обезобразяваме прилежащите галактически пространства с остарели железни отпадъци. Ако бях на тяхно място, щях да бъда доста изкушен да отговоря на това с нахлуване, с цел да разберем това, или просто ще изпратя малко и остро увещание, че от нашите дейности ще има последици.
Внимавай по какъв начин вървиш!

Горе към този момент има и автомобил за $200 000

Фетишът ни за проучване на космоса и изразходването на милиарди за технологията, нужна за тази цел са сериозен проблем. Тук се появява дисонанс. На Земята се провеждат срещи на върха и се слагат цели за понижаване на въглеродните излъчвания, а в по-далечното пространство сътворяваме великански сметища за отпадък, цялостен с големи купища ръждясващ метал, а от предходната седмица и с американски състезателен автомобил за Щатски долар 200 000.

(Превод за „ Труд “
Павел Павлов)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР