Сергей Станишев смята, че БСП има реален шанс да победи

...
Сергей Станишев смята, че БСП има реален шанс да победи
Коментари Харесай

БСП да не смята за даденост шанса си да победи ГЕРБ на евровота, предупреди Станишев

Сергей Станишев счита, че Българска социалистическа партия има действителен късмет да победи ГЕРБ, само че този късмет не би трябвало да се възприема като даденост и наложителност. В ГЕРБ има отмалялост, непрекъснато вършат гафове, хората са гневни, само че ГЕРБ имат една задоволително сериозна база и корав електорат, а Българска социалистическа партия има систематичен проблем на европейски избори - нашите гласоподаватели редовно не излизат на евроизбори, добави Станишев.

Партията ми си аргументи ненужни напрежения, те можеха да бъдат спестени с почти същия вид на листата, сподели още той по време на конференция на български членове от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Той предизвести за заплаха цялата акция да е изпълнена със кавги и взаимни обвинявания, да няма никаква полемика по какъв начин да се усилят приходите, по какъв начин да се понижат неравенствата. Ако това се случи, има риск от всеобщо омерзение и ниска изборна интензивност, добави Станишев.

За листата

На въпрос за листата на Българска социалистическа партия за евроизборите той разяснява, че националният съвет на партията чува гласа на партията, на номинациите, реализирани близо месец и половина. Националният съвет потвърди, че Българска социалистическа партия е най-демократичната партия в България, съобщи Станишев, като попита " за ГЕРБ някой може ли да си показа, че Бойко Борисов ще предложи листа и управлението няма да я одобри ". По думите му това е отминала страница и в този момент упоритостта е за победа на тези избори. Процесът на номинациии и финализриране на листата е трябвало да бъде завършен по-рано, сподели още президентът на Партията на европейските социалисти..

За пакета " Мобилност "

За пакета " Мобилност " той дефинира като проблем точно, че той е пакет. В него има доста мощна обществена страна и за всеки социалист е мъчно да възрази, ние сме " за " българските водачи да получават по-добро възнаграждение в сравнение с в този момент, то да е обезпечено, да имат естествени условия на отмора и други неща, само че казусът е че зад щита на обществените права се прокарват неща непосредствено лобистки, които унищожават общия пазар и отсичат българския бизнес от достъп до пазара, от опция да се конкурира. Нищо обществено няма във връщането на камиона, това е жесток протекционизъм, добави Станишев, съгласно който полемиката би трябвало да се организира след евроизборите, и да има законодателство, само че то да бъде уравновесено.

За мощен еврокомисар

Станишев прикани България да се бори против Европа на скоростите, което съгласно него е най-голямата опасност пред нея.

Той означи, че най-голямата упоритост на социалистите ще е общественият дирек да стане проект за деяние на Европейски Съюз, Европа в действителност да стане обществена, това да възвърне доверието в европейските институции. Европа през днешния ден е Европа на неравенствата и това не може да се приема, добави Станишев.

Евродепутатът настоя още България да стартира разговор за бъдещия български еврокомисар и ресора, за който ще се бори. В средата на мандата получихме сектор, който не е толкоз влиятелен, счита Станишев. Според него би трябвало да се реализира консенсус за мощен сектор, да вземем за пример бюджет, районна политика и този диалог не може да се отсрочва до последния миг.

Край на огромната коалиция

Георги Пирински, който също взе участие в полемиката, означи, че главният проблем пред Европа са задълбочаващите се стопански, обществени и териториални неравенства, ще продължи ли настоящето фаворизиране на единния пазар, на основаването на финансов пазар, на банков съюз и други, които са нужни, само че не водят до нужното доближаване.

В средата на мандата беше деклариран завършек на огромната коалиция, на сговарянето сред двете огромни обединения (Европейска национална партия и социалисти и демократи) за ротация на управителни постове, за координиране на компромисни позиции, които в доста огромна степен подчиняваха обществените аспекти на икономическите, разяснява Пирински. Той приказва и за опитите на групата на социалистите и демократите да предлага на европейската левица, на Зелените в Европарламента и на тези от либералите, които са подготвени, едно много необятно взаимоотношение в интерес на друга политика в идващия Европейски парламент.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (230)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР