СЕНТИЛИОН осигурява на българските пациенти достъп до най-съвременните решения при

...
СЕНТИЛИОН осигурява на българските пациенти достъп до най-съвременните решения при
Коментари Харесай

Технологии в помощ на човека

СЕНТИЛИОН обезпечава на българските пациенти достъп до най-съвременните решения при загуба на слуха, споделя изпълнителният шеф на компанията Николай Киров

- 25 години работите взаимно със международния водач в новаторските решения при слухова загуба „ MED-EL Австрия “. Достигат ли до българските пациенти тези високотехнологични решения?

- Да. СЕНТИЛИОН прави всичко допустимо, с цел да обезпечи на българските пациенти достъп до най-съвременните решения при загуба на слуха. Повечето от нас одобряват слуха за даденост, само че по света, а и в България има доста хора с друга степен на слухова загуба. Глухотата е едно от най-тежките увреждания за индивида. Тя лимитира опцията за другарство, развиване и интеграция в обществото. Тук е и нашата задача – да оказваме помощ и да подобряваме живота на тези хора посредством работата си. Затова поддържаме необятно портфолио от дейни и пасивни слухови имплантантни системи. Нашият безрезервен екип и експертите в мрежата ни от клинични центрове в София, Пловдив, Стара Загора и други градове в страната оказват помощ на хора на всякаква възраст да изберат най-подходящото решение за тях. От март 2022 година единствената дейна слухова система за предаване на звука по костен път BONEBRIDGE е налична посредством цялостна реимбурсация от НЗОК и до нуждаещите се в България.

- Отпразнувахте 10 години от основаването на Чиста стая. Защо индустриалните пространства от този вид са толкоз значими за новаторските технологии, които оферирате?

- При производството на произведения, за които има нараснали условия към високо качество, непорочност и запрашеност на работната среда, е належащо съществуване на чиста среда. СЕНТИЛИОН разполага със Зона с следена среда висок клас, построена в съвременни индустриални пространства на повърхност над 800 кв. м. Те са осъществени като „ помещение в помещение “ и са сертифицирани по стандарт ISO14644-1. Интегрирана система за мониторинг управлява в непрестанен 24-часов режим. Тя записва параметрите на работната среда – температура, мокрота и диференциално налягане в зоните на Чистата стая.

Благодарение на това съоръжение компанията може да създава медицински електронни модули и активноимплантируеми медицински произведения, както и комплицирани индустриални артикули.

***

СЕНТИЛИОН е новаторска компания за произвеждане на електронни модули, системи, сложни артикули и услуги в областите медицина, авионика и прецизна индустриална техника. Създава артикули и услуги на международно равнище и поддържа сертифицирана система за ръководство на качеството. В модерната и енергоефективна постройка на компанията са построени линии за автоматизиран монтаж на електронни съставни елементи, индустриални зони за тест и краен монтаж на медицински произведения. Има и две обособени индустриални пространства с следена непорочност на работна среда Клас 6 и микробиологичен надзор. Всички индустриални стаи са следени EPA зони.  СЕНТИЛИОН е формален представител на „ MED-EL Австрия “ за България, която предлага дейни слухови имплантируеми системи. Извършва повсеместен сервиз и обслужване на всички съставни елементи.

Повече информация на: ,

Милена Георгиева. Текстът е част от брой 10/2022 на списание „ Мениджър “. Може да бъде открит в дистрибуторската мрежа, както и онлайн в мобилното приложение  .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР