Сенатът на САЩ одобри законопроекта, който предвижда засилване на едностранните

...
Сенатът на САЩ одобри законопроекта, който предвижда засилване на едностранните
Коментари Харесай

Решено: САЩ наказват Русия, Иран и КНДР

Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроекта, който планува усилване на едностранните американски наказания против Русия, Иран и КНДР, заяви Reuters.

Текстът бе утвърден с 98 против 2 гласа. Сега той ще бъде изпратен на президента за автограф. В последните дни Белият дом даде знак, че Доналд Тръмп ще го подпише макар опасенията, че посредством него ще му бъдат вързани ръцете.

Законопроектът ще направи за президента на Съединени американски щати по-трудно да отстранява наказания против Русия. Именно това беше задачата на конгресмените с обединяването на новите наказания против Москва с наказателните ограничения против Иран и Северна Корея.

В текста е планувано Тръмп по-трудно да може да постанова несъгласие на към този момент въведени наказания. В случай че той реши едностранно да облекчава към този момент въведени наказания, няма да може да го направи без разрешението на Конгреса. Санкциите против Русия са наказване за намесата й в президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година и за военната й експанзия.

Камарата на представителите утвърди текста във вторник.

Законопроектът провокира безпокойствие в Европейски Съюз, защото може да докара до санкции за компании, помагащи на Русия да строи газопроводи, като да вземем за пример плана на стойност 9,5 милиарда евро "Северен поток-2 ".



Руският президент Владимир Путин заплаши с ответни ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР