Заместник-министърът на общностите и завръщането в правителството на Косово Радоица

...
Заместник-министърът на общностите и завръщането в правителството на Косово Радоица
Коментари Харесай

Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович

Заместник-министърът на общностите и завръщането в държавното управление на Косово Радоица Радомирович заяви, че в Лепосавич, Северно Косово, е осъществен опит за ликвидиране на косовския сръбски политик Марко Ябланович, заяви вестник „ Коха диторе “. Според Радомирович покушението се е провалило поради засечка на оръжието на нападателя. Няма ранени или потърпевши.

Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в държавното управление на Косово Ненад Рашич – гражданската самодейност „ Свобода, правдивост и оцеляване “ (GI SPO).

Новината за опита за ликвидиране беше доказана и от заместник-директора на полицията за Северно Косово Ветон Елшани, който заяви, че случаят е станал след среднощ на 5 май, а казусът се проверява.

В днешния си 24-часов отчет косовската полиция даде елементи за опита за ликвидиране, като се базира на показанията на самия Ябланович. Косовският сръбски политик е декларирал пред полицията, че маскиран човек с огнестрелно оръжие се е доближил до него, до момента в който е влизал в заведение и е опитал да стреля по него без триумф.

Заместник-министърът на общностите и завръщането в държавното управление на Косово упрекна Белград, че стои зад опита за ликвидиране. 

„ Няма подозрение, че зад атентата (срещу Марко Ябланович) стои режимът в Белград “, написа в обява в обществените мрежи Радомирович.

Сърбия не признава оповестената през 2008 година самостоятелност на някогашната си област Косово. Двете страни водят разговор за нормализиране на връзките си под егидата на Европейски Съюз, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР