Сенатът на САЩ одобри вчера законопроекта за отбранителната политика, с

...
Сенатът на САЩ одобри вчера законопроекта за отбранителната политика, с
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ прие законопроект, разрешаващ рекордни разходи за отбрана в размер на 886 милиарда долара

Сенатът на Съединени американски щати утвърди през вчерашния ден законопроекта за отбранителната политика, с който се позволяват рекордни годишни военни разноски в размер на 886 милиарда щатски $, със мощната поддръжка както на демократите, по този начин и на републиканците, съобщи Ройтерс.

Нормативният акт позволява всичко - от повишение на заплатите на военнослужещите - тази година то ще бъде 5,2 % - до закупуване на кораби, муниции и самолети, както и политики като ограничения за подкрепяне на Украйна и противопоставяне на Китай в Индо-тихоокеанския район.

Тазгодишният законопроект е дълъг близо 3100 страници и планува отпущането на рекордните 886 милиарда $, което е с 3 на 100 повече от предходната година.

Текстът " ще подсигурява, че Америка ще може да удържи линията против Русия, ще се опълчи твърдо на Китайската комунистическа партия и ще подсигурява, че американската войска ще остане на модерно равнище когато и да е по целия свят ", съобщи водачът на болшинството в Сената Чък Шумър преди гласуването.

Сенатът утвърди нормативния акт с 87 срешу 13 гласа. Очаква се Камарата на представителите да го одобри още в края на тази седмица и да го изпрати в Белия дом, където президентът Джо Байдън ще го подпише.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР