Сенатът на американския Конгрес, в който мнозинство имат републиканците, одобри

...
Сенатът на американския Конгрес, в който мнозинство имат републиканците, одобри
Коментари Харесай

Сенатът на американския Конгрес одобри проекта за данъчна реформа

Сенатът на американския Конгрес, в който болшинство имат републиканците, утвърди тази нощ амбициозния план за данъчна промяна и понижаване на налозите, което е значима победа за президента Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

Текстът бе признат с 51 против 49 гласа и в този момент следва да бъде съгласуван с версията, призната от Камарата на представителите.

Реформата на данъчната система ще бъде първото огромно достижение на 45-ия президент на Съединени американски щати, който тази есен не съумя да наложи анулиране на закона за опазването на здравето от времето на Барак Обама, отбелязва Агенция Франс Прес.

Нито един сенатор демократ не поддържа републиканския план за данъчна промяна на стойност 1,5 трилиона $. Сенаторът републиканец от Тенеси Боб Коркър, който назовава растящия държавен дълг опасност за националната сигурност, гласоподава дружно с демократите срещу данъчната промяна.

Тя поставя основите за понижения на налозите за бизнеса и на хората с високи приходи и ще бъде първата основна смяна на данъчната система от три десетилетия, прибавя АП.

Ето главните числа, заложени в бюджета.

4,1 трилиона $  - общият размер на препоръчаните разноски за идната година.

3,6 трилиона $  - съкращенията за идното десетилетие, посредством които съгласно Белия дом ще бъде реализиран уравновесен бюджет.

610 милиарда $  - икономии, които президентът предлага да бъдат направени през идните 10 години по " Медикейд " - програмата, посредством която се поемат сметките за опазване на здравето и старешки домове на милиони американци с ниски приходи.

191 милиарда $  - спестяванията, които администрацията предлага по програмата за хранителни купони.

2,6 милиарда $  - сумата, отделена за гранична сигурност, в това число 1,6 милиарда $ за " обмисляне, планиране и изграждане на физическа стена по южната граница " (с Мексико).

56 400  - брой на бойците, моряците и летците, с които ще се усили съставът на министерството на защитата над плануваното от администрацията на Обама.

6  - брой седмици заплатен отпуск при раждане или осиновяване на дете съгласно стратегия, която се предлага да бъде основана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР