Семейството на Михаел Шумахер ще получи обезщетение в размер на

...
Семейството на Михаел Шумахер ще получи обезщетение в размер на
Коментари Харесай

Семейство Шумахер осъди списание заради фалшиво интервю, компенсацията е 200 000 евро

Семейството на Михаел Шумахер ще получи обезщетение в размер на 200 000 евро от издателите на немското списание Die Aktuelle.

Близките на легендата на Формула 1 осъдиха въпросното издание поради публикуванo изявление, което сякаш бе от името на Шуми, само че в действителност бе осъществено чрез изкуствен интелект (AI).

Големият авто състезал, седемкратен първенец във Формула 1 и през днешния ден към този момент на 55 години, не се е появявал в общественото пространство повече от десетилетие. През декември 2013 година легендата падна по време на ски почивка и получи мозъчна контузия, а положението му се пази в строга загадка от най-близките му.

Трудов съд в Мюнхен е взел решение за компенсацията.

Говорителка на семейство Шумахер добави, че издателската група е поднесла опрощение към фамилията, а също по този начин основният редактор е уволнен предходната година.

Въпросното изявление се появи на бял свят през април 2023-та, като корицата на съответния брой бе със фотография на усмихнатия Михаел.

Германецът има две трофеи с " Бенетон " и още пет с " Ферари ", като дълго време бе неосъществим със седемте си шампионски трофея, само че Люис Хамилтън, с който бяха съотборници в " Мерцедес ", изравни достижението му през 2020 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР