Семейството на Иванка Ройдова, която бе осъдена на затвор за

...
Семейството на Иванка Ройдова, която бе осъдена на затвор за
Коментари Харесай

Взимат къщата на Иванка от Браниполе, която поръча убийствот...

Семейството на Иванка Ройдова, която бе наказана на затвор за това, че готви покушението на 6 от своите родственици ще вземат къщата ѝ в Браниполе. Те са спечелили гражданския иск, заведен против нея, на стойност 65 000 лева, излиза наяве от решение на Районния съд в Пловдив.

Братът на Иванка - Георги Ройдов и неговите наследници Гергана, Мария, Момчил и Светлин Калестрови са декларирали, че са претърпели редица неимуществени вреди, като са поискали компенсацията да не е под формата на пари, а парцела на наказаната в Браниполе. Къщата, за която претендират, се намира тъкмо до тази на Георги.

На 3 февруари тази година фамилията на Ройдова още веднъж влязоха в правосъдна зала. Този път с цел да предявят иск против роднината си. Гергана Калестрова, Георги Ройдов и Мария Калестрова желаеха по 15 хиляди лв. всеки, а останалите по 10 000 лв..

Гражданското дело стартира през февруари и протече при закрити врата. Пред съда са разпитани близки и другари на фамилията на Иванка, които удостоверили какъв брой са били уплашени и уплашени, като даже не смеели да излязат от у дома.

Преди няколко дни магистратите от Районния съд излязоха с решение, с което почитат претенциите на Георги Ройдов и наследниците му. Иванка Ройдова, която сега излежава присъдата си в Сливенския затвор, е обжалвала. Делото пред Окръжен съд е планувано за 19 октомври. Тогава ще стане ясно дали фамилията на Ройдова ще получи стремежи парцел.

68-годишната Иванка бе задържана на 23 март 2016 година поради това, че е поръчала убийството на шест свои родственици поради завещание от 4,5 млн. $. В съда арестуваната отхвърли всички обвиняване, само че магистратите я признаха за отговорна в подготвяне за похищение на брат ѝ Стоян и за готвено нападение на роднините ѝ. Апелативният съд ѝ даде присъда от 3 години дейно, а Върховен касационен съд удостовери наказването.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР