Семейството на бившия военен командир на босненските сърби генерал Ратко

...
Семейството на бившия военен командир на босненските сърби генерал Ратко
Коментари Харесай

Роднини искат домашно лечение за Ратко Младич

Семейството на някогашния боен пълководец на босненските сърби военачалник Ратко Младич изиска от сръбското държавно управление да даде гаранции на Международния арбитражен съд в Хага, които са нужни за приемането на позволение за лекуването на генерала в Сърбия. Това заяви синът на генерала - Дарко Младич, представен от ТАСС.

Отправихме молба към сръбското държавно управление за обезпечаването на гаранции, в този момент чакаме решението на кабинета. Очаква се въпросът да бъде разискван на скорошното съвещание на държавното управление и се надяваме на позитивен отговор. След приемането на отговор от сръбското държавно управление ще можем да се обърнем към трибунала в Хага; също по този начин са нужни документи от резултатите от лекарските прегледи на Младич, които ще се състоят скоро, сподели Дарко Младич.

Според Дарко Младич здравето на татко му непрекъснато се утежнява. Неотдавна родственици са го посетили в Хага, само че свиждането бъде прекратено, тъй като той бил доста отпаднал и трябвало да се отдръпна за отмора.

Процесът срещу Ратко Младич в Международния арбитражен съд стартира през май 2012 година и завърши през декември 2016 година Очаква се присъдата да бъде произнесена до ноември тази година.



Бившият боен пълководец на босненските сърби Ратко Младич е упрекнат по 11 точки, в това число за организирането на клането на към 8000 мюсюлмански мъже и момчета в анклава Сребреница през 1995 година и за артилерийския обстрел на Сараево.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР