Семейството и здравето са водещите фактори, които българинът определя като

...
Семейството и здравето са водещите фактори, които българинът определя като
Коментари Харесай

Уникално проучване на Lidl показва най-ценното за българите

Семейството и здравето са водещите фактори, които българинът дефинира като най-важни, с цел да се усеща пълноценно. Това сочат резултатите от единственото по рода си изследване в България, което мери показателя на пълноценния живот. Проучването е направено от „ Прогрес консулт ” по поръчка на веригата магазини Lidl.

Сред по-интересните заключения на изследването е, че значимостта на финансите за пълноценния живот нараства през годините. През 2022 година 51% от българите показват парите като извънредно значими, спрямо 45% през 2020 година Финансовото поръчителство също затвърждава позицията си в Топ 10 фактора за пълноценния живот.
-->


Положителна наклонност е, че два фактора методично усилват смисъла си за финансовия триумф – интелектът и всекидневните привички, което демонстрира, че българинът ясно осъзнава, че с цел да е сполучлив би трябвало да поставя ежедневни старания.

„ Резултатите от изследването за 2022 година сочат, че показателят на пълноценния живот,  който демонстрира до каква степен действителността се покрива с нашите упования, се е върнал към равнищата си от преди Covid пандемията. Това значи, че макар рецесията, в която живеем в последната една година, българинът е постоянен, има реалистични упования и е крепко стъпил на земята ”, сподели Росен Кутелов, шеф на „ Прогрес консулт “.

Ролята на фамилията като изконна полезност за българина изпъква в разнообразни фактори, които той дефинира като основни за своя живот – да има деца, да поддържа връзка пълноценно с тях, да има положителни взаимоотношения с околните си



Друго забавно наблюдаване е, че значимостта на приятелите и обществените контакти за българина доста се усилва. Факторът „ да имам другари и обществени контакти “ се изкачва с близо 10 позиции до 20-о място в целите за пълностоен живот. Това значи, че двете години обществена изолираност не престават да оказват въздействие, заради което общуването с другари става все по-важно за българина.

„ Проучването за пълноценния живот постоянно ни е пособие да разбираме кои са значимите неща за българина, тъй че да сме съответни в дейностите, с които го поддържаме. В сегашната динамична среда за нас е още по-важно да оказваме помощ на хората да водят по-пълноценен метод на живот – да ги поддържаме като наши клиенти с предлагането на качествени артикули на преференциални цени, да осигуряваме непоклатимост на чиновници ни като виновен шеф, да останем предвидими за нашите сътрудници и да продължим приноса си за цялото общество посредством обществено виновни начинания “, съобщи Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.



За първи път Lidl прави това изследване през 2017 година През годините то наблюдава по какъв начин се трансформират факторите за пълностоен живот в разнообразни обстановки - от спокойните 2017-2018 година, през обстановката на пандемия през 2020 година, до през днешния ден в изискванията на война и предизвикателна икономическа среда.

Проучването за пълноценния метод на живот е национално представително за популацията на България маркетингово изследване, извършено измежду 1000 респонденти – ноември 2022 година, от „ Прогрес консулт “.

Целта на изследването е да мери и даде информация за това какво съставлява пълноценният живот, кои са факторите, които го дефинират и каква е тяхната тежест. То включва 82 индикатора, групирани в 7 категории: здраве, отдих (свободно време, занимания, ползи, почивка), връзки (социална среда и връзки с хората), пари, специалност, обучение, цели (неща, към които се стремим, убеденост, удовлетвореност). На базата на резултатите методологията на изследването включва изчислението на Индекс на пълноценния живот, който демонстрира до каква степен качеството на живот на българина дава отговор на неговите упования.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР