Семейство Уилс от Австралия идват на гости в България и

...
Семейство Уилс от Австралия идват на гости в България и
Коментари Харесай

Австралийци се местят у нас, за да празнуват Коледа

Семейство Уилс от Австралия идват на посетители в България и за два дни вземат решение да купят остаряла къща и да се заселят в село Катранджи.

„ Те обичат нашето обучение, нашата здравна система и нашият национализъм, който съгласно тях към този момент е разкош в международен мащаб. След този роман доста хора, които желаят да емигрират, ще се размислят. Това описа в предаването „ Събуди се” по NOVA Галя Щърбева.

За преместването у нас, за българското обучение и обичаи и за какво в Австралия не можели да честват Коледа, описват семейство Уилс от Пърт, които към този момент живеят в българско село.

Първоначално желали да се премесят в Италия, само че там било доста скъпо да си купят къща и по тази причина се насочили към България .

Още повече, че сестрата на госпожа Уилс си купила къща край Бургас преди години разказвала хубави неща за България.

Те са откровени, че в случай че не са имали родственици в България, нямало да знаят нищо за страната ни: „ В Австралия никой не знае съвсем нищо за Балканите “.

„ В Австралия трябваше и двамата да работим непрекъснато, до 75-80-годишна възраст, с цел да си плащаме сметките. Там не можем да си купим земята, която имаме тук. Такава къща, с подобен двор в Австралия би коствала към 3 млн. $ “, изяснява госпожа Уилс.

Семейството е може би единственото в България, което е предостатъчно от родната здравна система .

Двете деца в фамилията трябвало да се лекуват у нас и родителите им са удовлетворени, тъй като лекуването щяло да коства десетки хиляди долари в Австралия. Те обаче признават, че са били шокирани от окаяното положение на лечебните заведения у нас.

По-големият наследник в фамилията е доста удовлетворен и от българското обучение, което дефинира като доста по-добро от австралийското. „ Тук научаваш доста неща и можеш да работиш във всяка сфера, до момента в който в Австралия образованието е строго профилирано, учиш за това, което искаш да работиш “, изяснява той.

Най-много обаче австралийското семейство цени българските традиции и обичаи, както и патриотизмът ни. „ В Австралия към този момент има толкоз доста чужденци, че всичко се размива. Вече сме стигнали до ужасния миг, в който в Австралия нямаме право да честваме Коледа.

Нямаме право да демонстрираме нищо християнско, тъй като това било засегнатост към останалите чужденци в страната .

Но в това време с Рамадана няма проблем – може да се чества. Защото ние сме „ болшинството “, а те са малцинството и се счита, че в случай че честваме Коледа ще ги обидим и в случай че не дай си боже решим да следваме нашите обичаи това към този момент е расизъм “, споделят семейство Уилс.

Целия диалог със семейство Уилс вижте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР