Семейство се принуди да пътува от Монтана до София, за

...
Семейство се принуди да пътува от Монтана до София, за
Коментари Харесай

ПОТРЕС! От болницата в Монтана изпратиха майка с болно дете да се моли на поп вместо на тях

Семейство се принуди да пътува от Монтана до София, с цел да потърси лекарска помощ за детето си.
На 28 май сред 17:00 и 20:00 часа в болничното заведение в Монтана семейство отива по неотложност с 14-годишното си дете, което е с доста висока температура. В „ Спешното поделение “ няма доктор, който да одобри детето и след три часа очакване, фамилията потегля към София, предава NOVA.
„ Чакахме както начело, по този начин и вътре в болничното заведение. Детското поделение беше цялостно. Нямаше кой да ни одобри и кой да ни окаже първа помощ. Една здравна сестра сподели да се помоля на поп, в сравнение с тях ”, разяснява майката на детето Станислава Колева.
Тя изясни, че даже и при позвъняване на 112, колата за спешна помощ би откарала пациента още веднъж в същото здравно заведение, защото държавната болница в Монтана, е единствено една.
По думи на Колева здравна сестра споделила, че от идващия път нямало да има кой да отвори „ Спешното поделение “ в болничното заведение, тъй като чиновниците щели екипно да изоставен.
„ В София персоналният доктор реагира, от Трета градска болница направиха фотография на белия дроб. Установен е проблем със сърцето ”, сподели още тя. Според Колева сега детето е с по-ниска температура. Жената изясни, че това не е единственият случаи на липса на указана помощ в болничното заведение в Монтана.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР