Семейство плати близо 650 лв. за три пържоли на морето.

...
Семейство плати близо 650 лв. за три пържоли на морето.
Коментари Харесай

Шеф Манчев за „златните пържоли“: Eвтино са платили! Клиентът трябва да знае какво и колко си поръчва

Семейство заплати близо 650 лева за три пържоли на морето. 100 грама коствали близо 35 лева, а трите пържоли били 1400 грама. Шеф Иван Манчев съобщи в ефира на Нова тв, че клиентът постоянно има право, само че и би трябвало да е добре осведомен.
„ В случая ресторантът добре го е уведомил и е бил супер правилен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е извънредно скъпо. Цената, която е платил, дори е евтина по отношение на Западна Европа и огромните курорти и заведения за хранене. Клиентът би трябвало да знае какво и какъв брой си поръчва “, съобщи той.
По думите му не става дума за свинска пържола, която коства 20 лв.. „ Ресторантът е работил по разпоредбите. В Италия постоянно продават на грамаж, да вземем за пример 200 грама от стек „ Фиорентина “. Разрезите на парчето са доста огромни, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия метод и с виното, би трябвало да се информираш за цената “, изясни Манчев.
Според него реакцията на КЗП не е допитана до експерти.
„ В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност “, безапелационен е началник готвачът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР