Семейство пенсионери се изправиха на съд в Смолян за саботиране

...
Семейство пенсионери се изправиха на съд в Смолян за саботиране
Коментари Харесай

Съдят семейство, саботирало погребения

Семейство пенсионери се изправиха на съд в Смолян за саботиране на заравяне през октомври м.г. в гробището до джамията в Мадан. 65-годишната Асие и 71-годишния й брачен партньор Ахмед Чападжиеви апелираха общо 2000 лв. санкции за жестоко безчинство. Очаква се до месец Окръжния съд да излезе с решение по странния проблем.

Пенсионерката скандализира Мадан с искания за благосъстоятелност върху гробището, откакто се наложи да погребват с полиция нейна съседка. Асие вдигнала скандал на копачите на гробището в махалата на ул. " Малка река " до Минния колеж и хвърляла пръст по очите на гробарите, напъдила ги преди да го изкопаят с крясъци, че земята била тяхна и имало възбрана от институциите да се погребва в нея. Тя ги наричала „ Агупти ", „ Мошеници ", „ Помияри ", псувала ги, заканвала се: " Мошеници, ще ви убия мръсници ", „ Спирайте да копаете вашата мама агупска " и даже ги кълняла „ Ръчичките да ви изсъхнат тука да копаете ".

Уплашените гробари се обадили в общината и чиновник отишъл на място да потуши абсурда. Чиновникът се опитал да изясни, че теренът е общинска благосъстоятелност, само че също бил засипан с пръст по очите и наименуван " Боклук " и " Курвар ", а мъжът й заканително размахвал патериците си. Покойницата беше заровена под полицейска защита, с цел да не се попречва ритуала. Пенсионерката за повторно саботира заравяне, настояват от квартала. Седмица по-рано с мъжа й се пробвали да спрат заравяне на друга бабичка. Тогава пенсионерката крещяла на копачите и ги изгонила на на половина изкопан гроб. Заради скандалните разправии петчленното джамийско настоятелство подаде общ иск против Асие и Ахмед в прокуратурата, околните на умрялата последно бабичка също. Асие обяснявала пред локални и държавни управляващи, че в гробището били изровили костите на неин непосредствен и си присвоили гроба, поради което буйствала и давала тъжби наред.

" Няма съображение за рекламация за благосъстоятелност, гробището е на 200 години. Сега е блогоустроено, парцелирано, има цялостната документи за гробищен парк, оградено е и се извършват всички правила ", разяснява тогава кметът на Мадан Фахри Молайсенов. Той бе безапелационен, че не е допустимо, а и погрешно, да е изровен гроб на неин непосредствен. Възрастната двойка имала проблеми и със съседи за техни искания и за други парцели и заливала общината с непрестанни тъжби. Пенсионерката е събирала и подписка в прилежащи махали да се затвори гробищният парк.

Асие и Ахмед са с главно обучение, пенсионери и не са осъждани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР