Семейство от Анкара подаде жалба в прокуратурата срещу онлайн играта

...
Семейство от Анкара подаде жалба в прокуратурата срещу онлайн играта
Коментари Харесай

Играта „Син кит“ взе жертва и в Турция

Семейство от Анкара подаде тъжба в прокуратурата против онлайн играта „ Син кит “, акцентирайки, че тя е виновна за самоубийството на 24-годишния им наследник, написа локалното издание „ Хюриет Дейли Нюз “ (Hurriyet Daily News).

Еврим Мертин, който е бил студент в университета „ Гази “ в турската столица, е поставил завършек на живота си на 5 август. Семейството му декларирало, че синът им

играел „ играта “ непрекъснато преди да се самоубие, а държанието му се трансформирало доста .

След това околните на Еврим подават тъжба в прокуратурата, заявявайки, че „ Син кит “ е виновна за самоубийството и поискали да бъде извършено следствие на случая.

Американски медии: Българче се самоуби поради играта „ Син кит “

Първа жертва на играта „ Син кит” в Румъния

„ Играта „ наследник кит “, която е неразрешена в чужбина, води до самоубийство хората, които я играят. Относно самоубийството на Еврим, анализът, изработен от клиентите ми (семейството на младия мъж), демонстрира, че държанието му напоследък и дейностите му били предизвикани от тази игра.

Играта, която продължава 50 дни, желае от играчите да режат краката и ръцете си, само че не доста надълбоко, желае от играчите да не приказват с никого за избран интервал от време, желае да се самонараняват и най-после да се самоубият.



Модераторът на играта желае доказателства от играча, че дилемите са изпълнени и затова се употребява уеб камера.

По краката на Еврим Мертин има порезни рани, направени с бръснарски ножчета .

На врата му пък има червени петна, като че ли е душен с въже “, написа юристът на фамилията в писмо, прикрепено към жалбата.

По нея прокуратурата е почнала следствие на случая.

„ Син кит”, това е смъртоносна игра на надзор, зародила се в съветската обществена мрежа „ Вконтакте”. Играта има 50 равнища и допуска осъществяване от участника на задания, които получава от наставник. Този наставник дава поръченията, а участникът би трябвало да потвърди, че ги е извършил, като разгласява фотография или клип в обществените мрежи.

Задачите се извършват в течение на 50 дни и включват самонараняване, изрязване на изображения на наследник кит с бръснарско ножче върху кожата, слушане на песни със самоубийствени послания, систематично будене в ранни часове, гледане на филми на ужасите, селфита на върха на високи здания, градежи или парапети на мостове, изолираност от обществото. На 50-тия ден се дава последната задача, която е за самоубийство, най-често на обществено място.



Така случаите са доста сложни за доказване, защото детето може да скочи от високо или да се хвърли под трен или автомобил и станалото елементарно да се одобри за инцидентен случай. В Русия има потвърдени едвам 15 случая на самоубийства, свързани с играта, само че се допуска, че жертвите действително са стотици.

При отвод да извършват дилемите децата са заплашвани с принуждение или с ликвидиране на техни близки, в това число и с неуместни закани, като да вземем за пример че менторът знае IP адреса им и по-него може да открие къде живеят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР