Семейното насилие е нещо почти сатанинско. Това заяви папа Франциск

...
Семейното насилие е нещо почти сатанинско. Това заяви папа Франциск
Коментари Харесай

Папа Франциск: Семейното насилие е нещо почти сатанинско

Семейното принуждение е нещо " съвсем сатанинско ". Това съобщи папа Франциск в изявление за италианска телевизия, съобщи Франс прес.

" Толкова доста дами бяха измъчвани и бити в личните си домове, даже от съпрузите си ", съобщи папата в предаване, излъчено нощес от телевизия " Ти Джи 5 ", до момента в който разговаряше с четирима души с сложни ориси.

" Това е проблем, който в очите ми е съвсем демонски, тъй като (насилникът) се възползва от слабостта на човек, който не може да се отбрани ", добави той в специфичното предаване, наречено " Франциск и невидимите ".

" Можеш единствено да блокираш ударите. Това е унизително, доста унизително ", добави папата в диалог с майка на семейство, принудена да избяга дружно с децата си заради принуждение от страна на мъжа. Но " виждам у теб доста достолепие, тъй като в случай че беше изгубила достолепието си, нямаше да си тук ", означи той.

Случаите на принуждение в фамилиите зачестиха по време на здравната рецесия и поредните локдауни. От януари т. година в Италия по данни на вътрешното министерство са убити 112 дами - над половината от настоящия си или някогашен брачен партньор, или пък от сътрудник.

Папата, който навърши в петък 85 години, нееднократно се е изказвал срещу насилието против дами, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР