Семейният живот е истинска житейска философия, която не всички владеят.

...
Семейният живот е истинска житейска философия, която не всички владеят.
Коментари Харесай

7 правила за перфектни семейни отношения

Семейният живот е същинска житейска философия, която не всички владеят. Има съществени правила, които би трябвало да се съблюдават и от двамата. В противоположен случай всичко ще се сгромоляса в един миг. Какво сплотява съпрузите в фамилията?
1. Радостта от наличието на колегата
Някои хора избират колегата си на правилото " би трябвало да настръхвам, когато съм до него/нея ". Но това не постоянно е ключът към дълготрайните и мощни връзки. Страстните усеща бързо изгарят, настръхването минава и остава празнотата.
Преценете сами дали можете да го прегърнете, да го целунете, да заспите с него в едно легло или даже да сте някъде в палатка дружно? Ако не можете и не желаете да имате сходни прекарвания и чувства, тогава не е нужно да се събирате.
2. Общи цели
Следващият значим фактор са задачите. Колкото повече сплотяващи цели имате, толкоз по-добре. Може даже да е някакъв общ зложелател, който и двамата желаете да " успехите ".
Също по този начин, обща цел може да бъде основаването на огромно семейство: желаете доста деца и къща край морето. Колкото повече свързващи дребни цели имате, толкоз по-добре.
За някои идеалната връзка допуска добър съкровен живот, за други финансова непоклатимост, за трети успокоение и така нататък Важно е да определите какво съставлява идеална връзка за вас.
3. Без обиди и рецензии
Много е значимо! И в случай че сътрудникът ви приказва, не го прекъсвайте, слушайте до дъно и едвам по-късно можете да дадете противоположна връзка и да откликнете на думите му.
Не бива да има обиди. Разбира се, можете да бъдете обзети от страсти, само че би трябвало да се контролирате.
Когато има някакво неразбирателство, някакъв спор, предложете на колегата си излаз от тази обстановка: какво може да се направи, какво може да се приложи, какви разновидности за развиване на събитията нормално съществуват. Дайте на индивида избор. Без нервност, умело и дейно. Насърчавайте колегата си за разговор.
4. Правила в връзките
Във всяка връзка би трябвало да има правила, гласни или неизказани, само че е належащо те да се съблюдават. Например, доста постоянно след фамилна психотерапия, психологът поучава двойките да записват правила, които могат да залепят върху хладилника. Тогава броят на споровете понижава. Защото, както в страната, всичко е ясно и написано.
5. Щедри на похвали и благодарности
Често се случва да не желаеме да кажем благодаря, да не желаеме да се извиняваме или да хвалим колегата си. Но би трябвало да си поставите задачата и да започнете да привиквате към: " Благодаря, обич моя, толкоз ми хареса ", " Толкова си добра с мен, какво бих направил без теб ", " Колко си интелигентен, не знаех по какъв начин да го направя и ти откри излаз ".
6. Възможност за изявление
Когато пристрастеностите се разгорещят, би трябвало да извършите крачка настрана и да се опитате прочувствено да излезете от тази обстановка, да сте уверени, че всичко ще се оправи и ще можете да обсъдите обстановката. По-късно, когато " бурята отшуми ", можете да изясните кой и какво тъкмо е сбъркал.
7. Докосвания и милувки
Казват, че в една връзка дамата би трябвало да съчетава разнообразни функции: да бъде негова брачна половинка, държанка, майка, щерка, сестра и другар. Трябва да има по малко от всичко, не можете да прекалявате с никоя от функциите, само че също по този начин не забравяйте да превключите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР