СЕМ ще направи фокусирано наблюдение на 14 обществени и на

...
СЕМ ще направи фокусирано наблюдение на 14 обществени и на
Коментари Харесай

Соня Момчилова: СЕМ ще наблюдава 14 обществени и 13 търговски доставчика

Съвет за електронни медии ще направи фокусирано наблюдаване на 14 публични и на 13 търговски доставчика. Това сподели в BTV „ Тази заран “ ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, като изясни, че няма да се усилват финансовите наказания за съобщаване на резултати 15-20 мин. преди приключването на изборния ден.



Всичко се трансформира в автоматизъм. Не са изключени обаче изненади. Последните години всички свикнахме да работим в среда на непрекъснати предизборни компании и избори. Надявам се да няма нарушавания на Изборния кодекс, на Закона за радио и телевизия. Надявам се да няма и печални заключения от страна на Организацията за сигурност и съдействие на Европа, сподели тя.

Съвет за електронни медии ще направи фокусирането наблюдаване на 14 публични доставчика и на 13 търговски. По сигнали, както и в случаите, когато специалистите се самосезират, наблюдението ще се уголемява. Следи се за спазването на договорите и на регламентите за наличие на партиите в медиите, като това включва равнопоставеност, плурализъм, недопускане на език на омразата, както и на не накърняване на достолепието на участниците в изборите.

Силно се надяваме да има лидерски спор този път, сподели още Соня Момчилова. Тя изясни, че с изключение на всичко това те ще правят оценка мнението на феновете за работата на ЦИК, на Съвет за електронни медии и даже на медиите. Експертът обърна внимание и върху съобщаването на резултатите 15-20 мин. преди приключването на изборния ден.

Разбирам, че множеството медии могат да си разрешат, да платят глобите. Но медиите са образец. Не можем да разчитаме на това, че хората ще съблюдават законите в страната, откакто медиите ги погазват. Освен това глобите, които Съвет за електронни медии постанова са алегорични, на фона на цените на рекламата в медиите, сподели Соня Момчилова и акцентира, че не финансовите наказания не трябва да се завишават.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР