СЕМ ще направи фокусирано наблюдение на 14 обществени и на

...
СЕМ ще направи фокусирано наблюдение на 14 обществени и на
Коментари Харесай

Соня Момчилова: СЕМ ще наблюдава 14 обществени и 13 търговски доставчика

СЕМ ще направи фокусирано наблюдаване на 14 публични и на 13 търговски доставчика. Това сподели в предаването ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, като изясни, че няма да се усилват финансовите наказания за съобщаване на резултати 15-20 мин. преди приключването на изборния ден.

" Всичко се трансформира в автоматизъм. Не са изключени обаче изненади. Последните години всички свикнахме да работим в среда на непрекъснати предизборни компании и избори. Надявам се да няма нарушавания на Изборния кодекс, на Закона за радио и телевизия. Надявам се да няма и печални заключения от страна на Организацията за сигурност и съдействие на Европа ", сподели тя.

Съвет за електронни медии ще направи фокусирането наблюдаване на 14 публични доставчика и на 13 търговски. По сигнали, както и в случаите, когато специалистите се самосезират, наблюдението ще се уголемява. Следи се за спазването на договорите и на регламентите за наличие на партиите в медиите, като това включва равнопоставеност, плурализъм, недопускане на език на омразата, както и на не накърняване на достолепието на участниците в изборите.

" Силно се надяваме да има лидерски спор този път ", сподели още Соня Момчилова. Тя изясни, че с изключение на всичко това те ще правят оценка мнението на феновете за работата на ЦИК, на Съвет за електронни медии и даже на медиите. Експертът обърна внимание и върху съобщаването на резултатите 15-20 мин. преди приключването на изборния ден.

 

" Разбирам, че множеството медии могат да си разрешат, да платят глобите. Но медиите са образец. Не можем да разчитаме на това, че хората ще съблюдават законите в страната, откакто медиите ги погазват. Освен това глобите, които Съвет за електронни медии постанова са алегорични, на фона на цените на рекламата в медиите ", сподели Соня Момчилова и акцентира, че не финансовите наказания не трябва да се завишават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР