СЕМ няма основание да сменя състава на Управителния съвет на

...
СЕМ няма основание да сменя състава на Управителния съвет на
Коментари Харесай

СЕМ няма да сменя шефове на БНР

СЕМ няма съображение да сменя състава на Управителния съвет на Българското национално радио. Счупена е обаче връзката сред генералния шеф на БНР Андон Балтаков и тримата членове на Управителния съвет, които подадоха сигнала за негови нарушавания до прокуратурата, Съвет за електронни медии, АДФИ и Министерски съвет, само че би трябвало да се откри сцеплението.

Това умозаключение направи шефката на Съвет за електронни медии Бетина Жотева, откакто медийният регулатор изслуша членовете на съвета, заяви " Канал 3 ".

В края на предходната седмица пък Съвет за електронни медии привика и самия Балтаков. Причината бяха описаните нарушавания с контракти и оповестена социална поръчка за доставка на ел.ток, за които сигнализира УС. По-късно 53 публицисти от БНР оповестиха в подписка, че поддържат шефа си и желаеха промяната на Управителния съвет.

" На УС не му е елементарно да работи с трима шефове за 8 месеца ", установи Жотева след срещата. И двете страни, по думите й, се оплакали една от друга, само че декларирали, че желаят да работят дружно.

Досега УС е подкрепял всяко от предложенията и решенията на генералния шеф, само че очевидно Балтаков им няма доверие, споделиха негови членове..

Стефан Ташев изрази учудване също по този начин, че проведената подписка от 53 водещи публицисти в поддръжка на генералния шеф се води от членове на администрацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР