Селекционерът на Уелс Роб Пейдж заяви, че вратарят на тима

...
Селекционерът на Уелс Роб Пейдж заяви, че вратарят на тима
Коментари Харесай

Пейдж: Хенеси е от световна класа

Селекционерът на Уелс Роб Пейдж съобщи, че вратарят на отбора Уейн Хенеси е от "световна класа ", откакто изключителните му девет спасявания осигуриха победа с 1:0 над Украйна в плейофа за място на Световното състезание в Катар.

Хенеси бе титуляр за решаващата подготовка, откакто първия избор Дани Уорд бе с контузия в полуфиналния конфликт с Австрия (2:1).

35-годишният футболист прекара предишния сезон във Висшата лига като запаса в Бърнли, само че макар неналичието му на игрова процедура, той сподели необикновено показване.

„ Той беше превъзходен, от международна класа. Говорих уединено с Уорд и му споделих, че стартирам Уейн, това беше единствено тъй като той игра на полуфинала и не ни подведе тъй че би било тежко да не го пусна. Мислех, че Хенеси отиде на друго равнище ", съобщи Пейдж.

„ Това е най-хубавият мач, който съм имал с националната фланелка. Невероятно е. Всички на терена бяха невероятни, даже и тези, които не се появиха в игра. Ние сме дребна нация и е ужасно да заведем всички на Световно състезание “, съобщи Уейн Хенеси.

Капитанът Гарет Бейл, който изведе Уелс до полуфиналите на Евро 2016, сподели, че достигането до Световното състезание, което убягваше на тима от 1958 година, е още по-голям триумф.

„ Постижението е най-голямото в историята на уелския футбол. Отиваме на Световно състезание. Това значи всичко, от какво са направени фантазиите, ние работим за това, откогато за първи път дебютирах тук. Думите не могат да опишат по какъв начин се усещаме сега.

Трудно е да го опиша с думи. Това е, за което работихме през цялата си кариера и да създадем това за почитателите, нацията, себе си и нашите фамилии е необикновено достижение и това ще бъде нещо, с което ще бъдем вечно горди “, съобщи Гарет Бейл, чийто контракт с Реал Мадрид изтече и той към този момент е свободен сътрудник.

Уелс ще се изправи против Англия, Иран и Съединени американски щати в група B на Световното състезание в Катар през ноември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР