Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров даде да

...
Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров даде да
Коментари Харесай

Националният селекционер: Михайлов е президент на БФС!

Селекционерът на националния тим по футбол Ясен Петров даде да се разбере, че за него е без значение. Треньорът бе безапелационен, че президент за него си остава Борислав Михайлов.

" Аз знам кой ме е поканил за старши треньор на националния тим в един доста сложен миг за тима. Това беше Емо Костадинов. Знам и, че Борислав Михайлов ме поддържа, откогато застана отпред на БФС. За мен президент на БФС е Борислав Михайлов. Аз ще бъда с това управление. Моята позиция е ясна и точна. Заявявам я за трети и финален път ", съобщи Петров пред Българска национална телевизия.

Селекционерът събира от през днешния ден избраниците си за лагер преди контролите в Катар - на 26 март против локалния отбор, който е хазаин на Мондиал 2022, и на 29 март против международния вицешампион Хърватия.

" Не би трябвало да разделяме двете срещи, единствено тъй като Хърватия е международен вицешампион. Катар също е доста мощен тим, който приключи на трето място в Арабската лига. Мачът против тях ще бъде сериозна инспекция против тим, който се готви за присъединяване на международното състезание. За Хърватия няма смисъл да приказваме. Само като им видите състава и къде играят техните футболисти, можете да си извършите сметка против какъв тим се изправяме. Всичко това е радващо за нашия тим, тъй като той може да израства в мачовете против сходни съперници. Аз съм удовлетворен, че ще играем против качествени тимове ", разяснява Петров.

Той съобщи, че двата мача ще бъдат генерална подготовка преди същинското тестване за тима тази година - мачовете в шампионата Лига на нациите. В началото на юни националите ни ще изиграят четири от шестте си мача - семейства против Северна Македония (2.VI) и Грузия (5.VI), посещение против Гибралтар (9.VI) и против Грузия (12.VI).

" Ние се готвим за това, което ни следва от 2 юни нататък, а това е следващото тежко тестване. Ще би трябвало да изиграем четири мача, сред които ще имаме единствено по три дни отмора, а нашата цел е първото място в групата в Лигата на нациите ... Ние не разполагаме с топ единици. Имаме един единствен човек в топ 5 шампионатите – Петко Христов в Италия (б.ред. - в " Специя " ). Разчитаме върху това да стъпим на колектива ", сподели още Ясен Петров.

Той също по този начин за следващ път прикани почитателите да поддържат националите: " Ние не сме молили хората да идват на стадиона, а им споделяме, че този тим би трябвало да бъде подсилен. Истинският почитател поддържа тима в най-трудните моменти. Ние не се намираме в някаква доста мощна позиция сега и по тази причина си пожелаваме да бъдем подкрепени. У нас се случват неща, които ни разединяват. Нека да се обединим и да застанем зад една идея. "

Националният отбор отпътува на следващия ден за Доха и ще се завърне в София на 30 март. Водач на делегацията ще бъде Борислав Михайлов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР