Селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски е назначен

...
Селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски е назначен
Коментари Харесай

Росен Барчовски стана зам.-министър на спорта

Селекционерът на националния тим по баскетбол Росен Барчовски е назначен за зам.-министър на младежто и спорта в служебното държавно управление, заяви ММС. 

Бившият баскетболист на ЦСКА и националния тим става вторият заместител на служебния министър Андрей Кузманов след някогашния скиор Валентин Гичев, който бе назначен още предходната седмица.

Барчовски е наследник на две от легендите в българския баскетбол - Цвятко Барчовски и Ваня Войнова. След края на баскетболната си кариера той стана треньор, като води националите на две европейски състезание - 2005-а и 2011-а, а неотдавна класира отбора на страната ни и за европейското следващата година.

В интервала 2009-11 година Росен Барчовски бе управител развиване в Българската федерация по баскетбол (БФБ) и общоприет управител на националния тим за мъже. Между 2003-а и 2015-а бе председател на треньорския съвет към БФБ, а от 2019 година е отговорник за националните тимове и развиване на подрастващите.

Той е вторият от семейство Барчовски, който ще ръководи българския спорт. Неговият татко - Цвятко, бе първият началник на спорта ни след измененията от 1989 година, като оглави тогавашния КМФВС.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР