Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов даде своята

...
Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов даде своята
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Предпочитам да сме на ниво за Европейското, отколкото да играем финали в Лигата на нациите

Селекционерът на националния ни волейболен тим Пламен Константинов даде своята първа публична конференция в зала „ Родина “, на която разкри задачите и дилемите пред тима. Константинов призна, че избира да са на равнище за Европейското състезание, на което сме съдомакини, в сравнение с да играят на финалите в Лигата на нациите.
 Пламен Константинов: Не би трябвало да си слагаме прекомерно огромни цели Пламен Константинов: Не би трябвало да си слагаме прекомерно огромни цели
" За пет месеца е имаме три огромни надпревари – ВНЛ, домакинско Европейско състезание и олимпийска подготовка, която е като минисветовно - 7 мача за 9 дни. Много е мъчно да се предвижда какво ще е положението на играчите, по какъв начин да се балансира на кого да се дава отмора, не можеш да изиграеш Лигата с един състав, с какви сформира ще са другите тимове. Трябва да се готвят два състава и да избираш съгласно съперниците. Голяма част от топ тимовете не се тормозят от отпадане от Лигата и си вършат опити. Някои може да стартират с най-хубавите и да завършат с тях. Затова би трябвало в придвижване да се прави тактика. Ако дадеш отмора на опитните след шампионатите, няма да са във форма за втората част от ВНЛ. Така възможностите някой да се контузи са доста по-малко. При отмора или ще се контузят, или няма да са във форма. За мен това е тактиката. Не сме в позицията на Италия или Полша, които могат да опитват. Ние би трябвало да спечелим мачове от началото. Иначе няма да издържим. Класираме ли се за финали на ВНЛ, няма да издържим за Европейското. А то е целта. Предпочитам там да сме на равнище, в сравнение с финали във ВНЛ. С оглед резултатите в последните години са илюзии. Но в случай че има късмет, ще направя всичко допустимо да не се класираме. Няма да срещнем Италия в Лигата, сигурно, и мисля, че и Нидерландия. Имаме въпросителна за третия тим, който ще стане явен откакто разгласят програмата ", показа Константинов.
 Пламен Константинов дефинира групата на България на Евроволей 2023 като Пламен Константинов дефинира групата на България на Евроволей 2023 като " втората най-трудна "
" Има потребност националният тим от един порядъчен резултат. Поредица от загуби въздействат на всеки един тим отрицателно, губи се убеденост и вярата на хората, че този тим може да печели. Да се класираш на Олимпиада, това е най-сложното нещо. На всички ни се желае. Аз мисля, че колкото и да са дребни възможностите ни за класиране на Олимпиада, би трябвало да ги използваме. Реалист съм, че е доста мъчно, само че това го прави и по-интересно, по-голямо предизвикателство. Няма нищо по-хубаво от това да отидеш на Олимпиада. Несравнимо е като мащаби с всяко друго състезание. Ако изиграем едно положително Европейско, ще влезем със самочувствие в квалификацията. С повече религия ще увеличим възможностите си ", сподели още селекционерът на България.
 Пламен Константинов: Не сме в елита на волейбола! Близко сме, само че в този момент сме на едно положително средноевропейско равнище Пламен Константинов: Не сме в елита на волейбола! Близко сме, само че в този момент сме на едно положително средноевропейско равнище
Снимка: Startphoto.bg

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР