Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди

...
Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди
Коментари Харесай

Пранди: Искам по-добра сплав между младост и опит

Селекционерът на мъжкия ни народен тим по волейбол Силвано Пранди чака сериозна поддръжка от почитателите за шампионата от Лигата на нациите в Пловдив от 29 до 30 юни, в който България среща Съединени американски щати, Иран и Сърбия.

„ За първи път съм в Пловдив, само че знам за този прелестен град от 20 години, защото моят някогашен състезател Венци Симеонов, който е от тук, ми е разказвал доста за него. Сега имах опция с очите си да затвърдя позитивната информация, която имах “, сподели Пранди.

Той обърна изключително внимание на обстоятелството, че за пловдивския шампионат в състава се включват Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Николай Николов.

„ Това са доста значими за нас играчи, чието присъединяване е от изключително значение и предвид на олимпийската подготовка, защото, в общи линии, това ще бъде съставът, който ще би трябвало да я изнесе. Някои от младите играчи също се включиха добре и чакам да се получи добра сплав сред тях и опитните състезатели. Искам нашият тим да увеличи равнището си на игра в последния шампионат от груповата фаза на Лигата на нациите. За първи път ще имам опция да се срещна с пловдивската аудитория, само че познавайки българските почитатели, съм уверен, че ще ни окажат добра поддръжка “, добави Пранди.

Треньорът на първия ни противник Съединени американски щати Робърт Нийлсон, който води тима на шампионата в България вместо Джон Спероу, също разгласи, че чака цялостна зала и добра атмосфера по трибуните.

„ Страхотно е да играем в Пловдив. Очакваме невероятна атмосфера и доста почитатели, които да поддържат българския тим. Именно поради това първият мач с България ще бъде изключително трогателен. Ние обаче сме тук да влезем в борба още от първата точка, след което да продължим с втората и по този начин до края. Нашата цел е да се борим и да търсим успеха, стартирайки през цялото време. Пътувахме доста по време на лигата. Тук тимът ни е построен от млади състезатели, за които това ще бъде прекрасен опит да се изправят против толкоз съществени отбори. Лично за мен шампионатът в Пловдив също е страхотна опция, защото е моето първо интернационално съревнование като старши треньор на националния тим. Наша цел е да се подготвим оптимално добре за финалите в Съединени американски щати “, съобщи Нийлсон.

Легендарният ментор на Сърбия Никола Гърбич разгласи, че в България се усеща съвсем като вкъщи си.

„ Винаги е ужасно да бъдем при нашите другари от България. Чувстваме се съвсем като вкъщи. Миналата година имахме страхотни прекарвания в страната ви. Записахме положителни резултати на шампионата от Лигата на нациите в София, както и в групите на Световното състезание във Варна, тъй че България постоянно дава страхотни мемоари за нашия тим. Надявам се да натрупаме такива и от Пловдив “, сподели Гърбич и добави, че главен приоритет за тима му е олимпийската подготовка.

С 10 победи досега Иран е на второ място във краткотрайното класиране на Лигата и се чака в Пловдив да узакони присъединяване си във финалната шестица.

„ Досега Иран не имал доста благоприятни условия да се класира за финалната шестица, тъй че за нас е значимо да запазим мястото си за финалите посредством резултатите си в Пловдив и да играем в Чикаго, без значение тъкмо какъв брой победи ще реализираме в Пловдив. Всички мачове са значими за нас, тъй като България, Сърбия и Съединени американски щати са доста мощни тимове. Всичко обаче е в нашите ръце и ние ще се борим за победи в Пловдив “, съобщи наставникът на Иран Игор Колакович, който обърна особено внимание на мача против България.

„ На последното международно състезание в България и Италия играхме два пъти един против различен във Варна и София и си разменихме по една победа. Очаквам сложен мач и в този момент, тъй като вие сте с първия си състав и ще играете пред лична аудитория. За първи път съм в Пловдив и това е ново прекарване за мен. Но и от интервала ми в сръбския народен тим знам, че България е добър тим, против който се играе мъчно. Сега в състава е и Цветан Соколов, което е спомагателен плюс за вас “, сподели Колакович.

Всички експерти се изрекоха извънредно позитивно за Пловдив и изискванията, които получават.

„ Имам другари в Пловдив, от които научих, че това е най-старият жив град в Европа. Вчера разгледахме Стария град и видяхме страхотната панорама от тепетата. Развълнувани сме да бъдем в Пловдив и чакаме страхотна атмосфера в „ Колодрума “, сподели Нилсен.

Никола Гърбич пък заяви, че преди няколко години е бил на посетители на Венци Симеонов и още тогава го е впечатлила хубостта на Стария Пловдив.

„ Залата също доста ми хареса. За първи път ще имам мач в Колодрум, което ще е забавно прекарване и чакам прелестна атмосфера от българските почитатели “, сподели Гърбич.

Треньорите разясниха и формата на Волейболната лига на нациите, както и множеството дълги пътувания, които са принудени да вършат тимовете. В тази връзка стана ясно, че за идната година Международната федерация по волейбол е наела американска компания, която прави по специфични формули извънредно комплицирания календар на Националната баскетболна асоциация (НБА), в която вземат участие 30 тима, разграничени в две конференции. Очаква се през идващия сезон общият брой на километрите, които изминават всички тимове във Волейболната лига на нациите да бъде към 110 000, при над 700 000 км през тази година.

Първите мачове стартират в 17 часа, а вторите - в 20,40 часа. Българският народен тим играе постоянно от 20,40 часа - в петък против Съединени американски щати, в събота против Иран и в неделя против Сърбия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР