Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Росен Барчовски

...
Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Росен Барчовски
Коментари Харесай

Росен Барчовски стана заместник-министър на младежта и спорта

Селекционерът на мъжкия ни народен тим по баскетбол Росен Барчовски към този момент е част от служебното държавно управление. Той бе назначен на длъжността заместник-министър на младежта и спорта.

Росен Барчовски е роден на 16 август 1960 година Син е на починалите величия в родния баскебол Ваня Войнова и Цвятко Барчовски. Дългогодишен състезател на ЦСКА и националния тим. Треньорската му кариера стартира в Португалия, а у нас - в мъжкия отбор на " Славия ".

Шампион е на България с " белите ", а с ЦСКА е притежател на Купата на страната, след което управлява школата на " Рилски състезател ". Като треньор на мъжкия народен тим на три пъти изведе " трикольорите " до еврофиналите - през 2005, 2011 и 2022 година

В интервала от 2009 до 2011 година Барчовски е управител развиване в Българската федерация по баскетбол (БФБ) и общоприет управител на националния тим за мъже.

От 2003 до 2015 година е ръководител на треньорския съвет към БФБ, а от 2019 година е отговорник за националните тимове и развиване на подрастващите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР