Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България за

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България за
Коментари Харесай

Пламен Константинов: България има своите шансове за участие в Париж 2024

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол на България за мъже Пламен Константинов приказва за волейболното предаване на Sportal.bg.

Малко преди настъпването на 2023 година експертът, който изведе България на 4-о място на Евроволей 2015, показа с кои хора ще работи дружно в държавния отбор.

“С Андрей Жеков работим към този момент половин сезон в Локомотив (Новосибирск) и моите усещания са страхотни. Мисля, че Андрей има ужасно бъдеще като треньор, има нюх, има око, има визии, има усет, има предпочитание и интерес. Интересна му е освен общата тактическа работа, а и техническата, което оказва помощ за доиграждането на някои състезатели, а в някои случаи и в изправянето на някои недостатъци в техниката, които лимитира състезателя да разкрие оптималния си капацитет. Той има нюх към това и голямо предпочитание за работа, което на мен доста ми пасва и комбинацията сред нас е доста добра ”, съобщи Пламен Константинов.

Константинов сподели още, че кондиционен треньор на тима ще бъде Венислав Наумов.

“Венислав е работил и предходни години с доста от момчетата от националния тим, в това число и годините, в които не е бил публично треньор, доста постоянно се поучават с него. На доста от състезателите им оказва помощ и до ден сегашен. Така че, в общи линии той е в част със положението на състезателите и най-много с проблемите им. Медицинският щаб си остава същия отпред с доктор Динко Захариев. Хубаво е да не го пипаме по същата причина, тъй като познава огромна част от момчетата и знаят значително кой от какво има потребност и на какво реагира най-добре. Боби Николов ще бъде помощник-треньор отпред на аналитичния екип. Той беше първи асистент и на Николай Желязков и може да се каже, че той има най-свежи визии вътре в тима, в колектива, какви проблеми е имало, какво се е получавало, какво не. Така че, той ще бъде от огромна изгода за нас ”, добави Пламен Константинов.

Треньорът разяснява и шанса да се класираме за Олимпийски игри.

“Абсолютно на всички е ясно, че е доста тежко и мъчно да се класираш на Олимпиада и предвид на съперниците, които ще са, предвид на моментното положение. Това не е някаква вести и не е нужно да си толкоз стеснен експерт, с цел да го схванеш. Но въпреки това аз си мисля, че би трябвало да има доза оптимизъм и вяра. Не може да искаш да водиш един народен тим и в това време да не вярваш в него. Така че, откакто съм приел да повеждам тима, значи въпреки всичко запазвам оптимизъм и вяра. Може да е дребен шанса, само че си мисля, че има късмет това нещо да се случи. А какъв е процентът? Аз мисля, че когато има и 20% късмет да се случи нещо, си заслужава да опитаме и да създадем максимума. А по-късно в края на годината, след края на олимпийската подготовка, като приключи това тежко лято, тогава да се вършат изводите и да се продължава напред ”, съобщи експертът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР