Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман даде пресконференция, на която обяви

...
Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман даде пресконференция, на която обяви
Коментари Харесай

Нагелсман: Гюндоган остава капитан, цялото ми внимание е към UEFA EURO 2024

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман даде конференция, на която разгласи повиквателните си за контролите с Франция и Нидерландия. След това той приказва по всички значими тематики към Бундестима. 

" Илкай Гюндоган остава капитан. Но думата на Ману ще продължи да има тежест. Капитанът е предназначен да бъде контактна точка за своите съотборници. Играчите би трябвало да усещат, че имат водач в редиците си. Той е представител на тима ", стартира експертът. 

Той приказва и за повиквателната на гения на Байерн Александър Павлович. " “Напоследък той демонстрира доста мощни игри. Той беше един от най-хубавите играчи в Байерн. Разбира се, това не беше политическо решение. Не трябваше да го убеждаваме. Това беше последица от правилото на представянето. Ще забележим дали това ще бъде задоволително за Европейското. Той приказва в съблекалнята и не се крие макар младата си възраст ".

Нагелсман разкри и за какво в състава не са Леон Горетцка и Матс Хумелс. "   “Решението не беше между Павлович и Леон. Последните няколко мача на Леон бяха доста по-добри, това е по този начин. Въпросът е да намерим верните играчи за функциите, сега виждам други играчи напред. Имахме поради и други. Чрез доста положително показване и схващане на ролята, вратата не е затворена. Не беше прелестен диалог (б.ред. - с Горетцка), както можете да си визиите, само че би трябвало да се вземат решения ".

Що се отнася до Матс - той не е играл толкоз доста, колкото преди. Сега имаме друга система и един централен бранител по-малко. В момента там има други играчи. Не виждам Матс като идеалния избор. Не постоянно става въпрос единствено за намиране на най-хубавите играчи, а може би просто за най-подходящите ”.

" Тони Кроос е доста значим, само че не и единственият избавител. Той знае какво може да направи. От друга страна, той знае и какво не може да направи. Кроос притежава доста добър инстинкт, положително успокоение, може да бъде брилянтно звено сред отбраната и офанзивата. Изключително съм благополучен, че след доста диалози го убедих да се върне. Отдавам му дължимото за това ”.

Нагелсман показа, че титуляри в центъра на отбраната ще са Антонио Рюдигер и Джонатан Таа. 

“В момента имам контракт с Германия до края на Европейското състезание. Нямам разполагаем различен контракт. Цялото ми внимание е ориентирано към Европейското състезание и националния тим. Нагелсман посочи още, че несъмнено мисли отсега нататък: " Бих посъветвал това всеки, чийто контракт изтича ”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР