Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков изрази

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков изрази
Коментари Харесай

Николай Желязков: Готови сме!

Селекционерът на българския народен тим по волейбол Николай Желязков изрази оптимизъм преди началото на Световното състезание. Основната цел на " трикольорите " е излизане от групата, където противници са Полша, Съединени американски щати и Мексико. 

" Готови сме, момчетата направиха всичко, което е по силите им. Смятам, че сме готови и сме заредени с сила да дадем всичко най-хубаво от себе си. Ще опитаме да спечелим един от двата значими мача против Полша или Съединени американски щати. С победа против Мексико, задачата е да излезем от групата. Ако създадем това и излезем от групата, имаме сили за доста. Настроението е положително, има добра атмосфера в състава. Всичко са заредени с позитивизъм. Това е въз основата на положително чувство ", разяснява Желязков на летище София. 

Той призна, че в състава има възторг, а фантазията пред тима е класиране за Олимпиада.
" Дано да покажем положителни игри. Отиваме да водиме война, да се бием с всички най-хубави. На такива конгреси елементарно няма. Нашите цели не са единствено това, всички желаеме да се класираме за олимпийски игри. Нормално е да има напрежение, без значение на какъв брой шампионати си взел участие. Има голям възторг в тях. Имам положително чувство. Дано си свършим работата по най-хубавия метод. Успяхме да подобрим скоростта на играта. Играем доста по-бързо. Блокадата също се получава по-добре. Надградихме във всички детайли от системата на игра. Доволен съм от тима през целия интервал. Бяха отдадени и имаха вяра в това, което вършехме. Показваме и с играта сме на прав път. Един млад състав се гради за повече от 3-4 месеца ", съобщи Желязков.

Специалистът е сигурен, че Тодор Скримов ще бъде възобновен за дуела на България със Съединени американски щати в неделя.

Първата среща на българите е против домакина Полша в петък.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР