Селекционерът на България Петър Хубчев обясни къде трикольорите са претърпели

...
Селекционерът на България Петър Хубчев обясни къде трикольорите са претърпели
Коментари Харесай

Хубчев не го вълнува кой ще е капитан на България и обяви защо загубихме всички гостувания в групата

Селекционерът на България Петър Хубчев изясни къде трикольорите са претърпели позитивно развиване след неговото идване и за какво са изгубили всичките си гостувания в международните квалификации до този миг.

“За мен, до известна степен, върнахме дребен съставен елемент, в който българският тим е реализирал триумфи - по-голяма битка, дух, себераздаване… Що се отнася до гостуванията - не ни доближава най-много самочувствие на непознат терен. Това е симптом, че ни липсва класа. Няма го постоянството, а то е симптом за това, че си мощен тим. Това обаче не е гаранция, че на следващия ден отново няма да изиграем мощен мач”, сподели Хубчев, предупреждавайки французите, че на следващия ден ги чака доста сложен мач.

“Знаехме още от първия ден, че на двама индивида няма да разчитаме. Другите са здрави. Наясно сме с кои ще стартираме.

Едно знаем и сме уверени - по нашите визии пътят е много сложен. Какво се е случвало преди, не е мястото да разясня. Но България не е международна мощ и ще ни е доста мъчно да се класираме за огромен конгрес. Не вършим сметки и не водим диалози какво ще стане при две победи. Дори да ги реализираме, класирането не зависи от нас.

Нашето държание е за нещо съществено. Опитваме се да държим момчетата да са съсредоточени върху нещо огромно. Дидие Дешан е благородник. Рядко в такива срещи се стига до престрелки. Ако мачът приключи както ние желаеме, няма значение кой по какъв начин се е изказал за мен и тима. Изказванията на почитатели и медии малко ни въздействат. От няколко дни изобщо не поглеждам какво излиза като информация в медиите”, разяснява Хубчев комплиментите на френския селекционер по адрес на трикольорите.

Относно това кой ще е капитан на България в отсъствието на Дяков и Ивелин Попов, Хубчев съобщи:

“Не е въображаемо и не е решено кой ще бъде капитан. Но това ли ни е огромната идея и тактика? Кой ще е капитан? Още не сме решили. Не приписвам огромно значение кой ще е капитан. За някои може да е значимо, само че за мен не е. Вижда се кой е капитан на терена. Дай Боже да имаме повече капитани.”

фотография: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР