Селекционерът Луис ван Гаал гарантира само две места в националния

...
Селекционерът Луис ван Гаал гарантира само две места в националния
Коментари Харесай

Само двама с гарантирани места в тима на Нидерландия

Селекционерът Луис ван Гаал подсигурява единствено две места в националния тим на Нидерландия за идното международно състезание, макар че под негово управление за всички е от първостепенно значение да бъдат в добра спортна форма, написа Майк Глийсън от Ройтерс. Едно от тях е за нападателя Мемфис Депай и второто е за неговия съотборник в Барселона - Френки де Йонг, чието игрово време надалеч не е задоволително.

Според Ван Гаал, Де Йонг има основна роля в халфовата линия и съблекалнята като цяло.

" Френки е извънредно значим за мен, защото той покачва качеството на играта ни фрапантно ", съобщи Ван Гал по-рано през годината.

След дебюта си през 2018, Де Йонг игра в 45 от 48-те мача на националите и бе титуляр в 43 от тях. Той е в основата на възраждането на националния тим, който е напълно друг от тези, които не съумяха да се класират за еврофиналите през 2016-а и за международното състезание през 2018 година.

По подигравка на ориста, на Евро 2020 страховете на нидерландците бяха свързани с това, че Де Йонг може да е изиграл прекалено много мачове за Барса и да изпитва отмалялост с националния тим. Сега опасенията са за това, че той може да не е във форма, защото Шави Ернандес не употребява плеймейкъра като титуляр. Барса даже опита да продаде Де Йонг през лятото, само че играчът отхвърли.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР