Сексуалните отношения между мъже вече не е криминално престъпление в

...
Сексуалните отношения между мъже вече не е криминално престъпление в
Коментари Харесай

Парламентът в Сингапур разреши секса между мъже


Сексуалните връзки сред мъже към този момент не е престъпно закононарушение в Сингапур. Това взеха решение депутатите в азиатския град-държава, откакто анулираха закон, датиращ от времето на английската колонизация.

Членовете на гей общността на острова оповестиха, че са удовлетворени от това решение, въпреки бракът към момента да е непокътната територия за хетеросексуалните двойки (мъж-жена). „ Определено въздухът, който дишаме към този момент е по-лек “, декларира сингапурецът Бенджамин Сюе. Според него анулацията на този закон бележи „ нова глава в история на гей общността “.

Параграф 337А, който датира от колониалната ера, предвиждаше 2 години отнемане от независимост за. Въпреки че управляващите от години си затваряха очите и не задържаха гей двойките, общността подлагаше на критика остарялото законодателство и призоваваше за неговото модернизиране. Любопитното в тази ситуация е, че в анулирания закон не се загатва за секса сред дами.

Парламентът в Сингапур направи също по този начин корекция в Конституцията на страна в която се споделя, че брак може да се подписва единствено и само сред мъж и жена. „ Традиционното определение за семейство към момента е в основат на публичния морал. На този стадий нямаме проекти да променяме законодателството, с цел да включим и. Въпреки това, в случай че публичните настройки се извърнат, допустимо е депутатите да трансформират определението за брак “, разяснява министърът по обществените и фамилни въпроси Масагос Зулкифли.

Решението на Народното събрание в Сингапур идва на фона на подхванатите стъпки за справяне с дискриминирането в другите азиатски страни. През 2018 година Върховният съд на Индия анулира възбраната на еднополовия секс. В Япония сексът сред мъже също е позволен, само че от няколко години там се водят каузи за отхвърли от брак. Ищците съдят страната за породени " прочувствена болежка и премеждия ", тъй като управляващите им отхвърлят да имат семейство.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР