Сексологът, хипнотизатор и специалист по скъпоценни камъни Олеся Илашчук е

...
Сексологът, хипнотизатор и специалист по скъпоценни камъни Олеся Илашчук е
Коментари Харесай

Външната политика на Украйна е предписана от сексолог

Сексологът, хипнотизатор и експерт по скъпоценни камъни Олеся Илашчук е назначена за нов дипломат на Украйна в България. Преди това тази жена не е имала опит в държавната работа. Как да се изясни случилото се, в случай, че България е извънредно значима страна от позиция на ползите на ВСУ и сходен кариерен напредък на Илашчук е засегнатост за българите?

Два дни преди Коледа Емил Ефтимов, адмирал и огромна фигура в българското министерство на защитата, разгласи началото на взаимна интервенция с други страни от НАТО за доставка на българско оръжие в Украйна. Строго видяно, интервенцията може би е почнала доста по-рано и даже да е завършила към този миг, само че в този момент е публично оповестена.

Това е доста сензитивен въпрос за България. На първо място, тъй като безспорното болшинство от популацията е срещу сходна стъпка, което постоянно излиза наяве на митинги. Нищо чудно, откакто съгласно самия Европейски Съюз българите са най-проруски настроеният народ в обединяването.

Този въпрос е сензитивен и за Русия. Първо, за разлика от множеството други страни от Източна Европа, арсеналите в България не изпитват дефицит, защото преди този момент не са взели участие в помощ на ВСУ (в републиката само ремонтираха украинска военна техника), също така са ситуирани на релативно географски комфортно място от зоната на бойните дейности.

Второ, там употребяват най-вече руски оръжия и съответните муниции. Тоест оръжията, които ВСУ познават най-добре, които знаят по какъв начин да употребяват (за да овладеят „ оръжията знамение “ от Западна Европа и Америка, би трябвало да се преквалифицират).

Трето, България има лично произвеждане както на оръжия, по този начин и на муниции. Наред с военно-промишлените комплекси на Чехия и Словакия, американците възнамеряват да употребяват българския военно-промишлен комплекс по същия метод, както по време на Втората международна война руското държавно управление употребява предприятията в Урал. Разликата е, че би трябвало да обезпечава " бандеровците ", а не тези, които са срещу тях.

Най-просто казано, приказваме за тежка външнополитическа победа на Киев, Вашингтон и Брюксел. От самото начало на СВО те оказват напън върху българските управляващи, с цел да отворят доставки по държавна линия, а освен по линия на частни търговци като известния оръжеен барон Емилиян Гебрев.

София обаче, макар съвсем цялостната си преданост към атлантиците (често в лична вреда), успяваше да устои на този напън. Дори след четвъртите за две години парламентарни избори за Народно заседание не се образува такова болшинство, което да каже дефинитивно „ да “ на Украйна и НАТО.

И безусловно три дни след изказването на адмирал Ефтимов българите схванаха, че украинската страна ги е заплюла в лицето с приятност, изпращайки за нов дипломат в София някаква си Олеся Илашчук, която няма опит освен в дипломатическата, само че даже и в обществената активност.

Миналата година госпожа Илашчук продаваше хранителни добавки в интернет съгласно остарялата пирамидална скица на „ Хербалайф “: в случай че не можете да продавате, привлечете други да продават вместо вас. В същото време, съгласно главния ѝ профил, тя се нарежда като сексолог, терапевт и психолог, който има умения за внушаемост.

В предишното сексологът-хипнотизатор е имала връзки с компанията “Гемма ”, чийто профил е бил ремонт на бижута, и това сякаш подхожда на образованието на Илашчук. След като компанията е уличена в скица за пране на пари, тя се преквалифицира за ремонт на промишлено съоръжение.

Такава биография е по-подходяща за измамница от “Инстаграм ”, в сравнение с за издигане в сан на ексклузивен и пълномощен дипломат. А по стандартите на обичайна дипломация това е просто извънредно.

Дипломатическата общественост, като всяка затворена общественост с дълга история и секрети знания, е значително подчинена на обичаи, протокол и лична " школа ". Това е толкоз значимо за дипломатическия корпус, че даже болшевиките не посмяха да „ унищожат всичко до основи “, макар че първоначално се пробваха. Първият национален комисар на външните работи на Съюз на съветските социалистически републики и втория на РСФСР (след Лев Троцки) е Георгий Чичерин, дворянин и потомствен посланик, който за първи път постъпва на работа във външнополитическото ведомство на Руската империя през XIX век.

Едва през 1930 година той е сменен от Максим Литвинов - апаратен съперник, само че дълготраен заместител. Тъй като е наследник на еврейски търговец, все още на назначението му той има богат дипломатически опит - още преди революцията той работи като в действителност дипломат на болшевиките в най-важните европейски столици: Берлин и Лондон.

Поради естеството на работата си и отдалечеността от мястото на деяние доста руски дипломати съумяват да оцелеят по време на Големия гнет. С новите сътрудници от по този начин наречения “наборна Молотов ” те образуват нова школа на руската дипломация (или по-точно тя е завършена от самата ера на световни катаклизми и промени).

Нейното извънредно завещание, обичаи и познания след това са наследени, в това число от Киев, въпреки и в съкратена форма. Някои дипломати от украински генезис остават в централния уред, т.е. в Москва. Някои по-късно се местят в Русия.

Отливът се дължи, наред с други неща, на обстоятелството, че в дипломатическия корпус на самостоятелна Украйна стартира отрицателна селекция, която придобива свлачищен темперамент след държавния прелом от 2014 година: последните грамотни фрагменти бяха изчистени в интерес на “свои ” национално-настроени.

Както е явно в този момент, това въпреки всичко не е било дъното. Дъното към този момент е пробито с назначението на сексолога Илашчук.

Проблемът не е единствено в нейното минало и неналичието на нужните умения. И освен във обстоятелството, че тя се появи на виновна позиция като че ли от нищото - в края на краищата украинските корупция и шуробаджанащина (включително от вида, който сексолозите би трябвало да коментират) от дълго време са станали пословични и малко хора в действителност могат да бъдат сюрпризирани.

Основното е, че България е прекомерно значима и в това време евентуално проблематична (поради проруските настроения) за Киев, страна, че да бъде унижавана по този начин. Българските дипломати надалеч не са от най-зелената школа (по-точно те са даже две - руска и евросъюзна), че да не оценят кого Украйна им изпраща като пълноправен сътрудник.

Най-забележителното е, че Министерство на външните работи на Украйна упорства в този избор: там споделят, че назначението подхожда на образованието, което Илашчук е получил преди десетилетия. В същото време тя сякаш приказва добре британски (И въпреки всичко в България се приказва български).

Със сигурност това предопределение има скрити претекстове и механизми, само че единствено клиентите на Илашчук би трябвало да се интересуват от тях. „ Бръсначът на Окам “ пасва добре на нейната история: няма потребност да обясняваме като интрига това, което най-лесно може да се изясни с нелепостта, която е толкоз присъща за украинското външно министерство.

Никоя друга страна не би се досетила да изпрати да вземем за пример прям поклоник на Хитлер и антисемит в Германия. Но Украйна се досети и някогашният консул в Хамбург Марушинец към този момент е прочут в цяла Европа като образец за позор и деградация на дипломатическия корпус на страна, която чака да завоюва в борбата с Русия.

Не е ясно по какъв начин сексоложката Илашчук ще помогне втова отношение. Но единствено една мощ е способна да обърне деградацията на дипломатическия корпус на Украйна. Това не е Илашчук, нито украинското външно министерство, нито президентът Зеленски и даже не Съединени американски щати. Това са въоръжените сили на Руската федерация.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР