Секс сцена в холивудския филм Опенхаймер, включваща реплика от индуистко

...
Секс сцена в холивудския филм Опенхаймер, включваща реплика от индуистко
Коментари Харесай

Религиозен текст по време секс сцена от “Опенхаймер” вбеси Индия, облякоха с дигитална рокля актрисата

Секс сцена в холивудския филм " Опенхаймер ", включваща имитация от индуистко свещено писание, провокира онлайн отвращение в Индия, като един чиновник я назова " язвителна офанзива ".

Биографичната драма за американския физик Робърт Опенхаймер, изигран от артиста Килиан Мърфи, беше показана в Индия в петък с позитивни мнения, като съгласно известията събра над 3 милиона $ в боксофиса там за два дни.

Филмът споделя историята на Опенхаймер, който постоянно е считан за „ бащата на атомната бомба “ за ролята му в производството на първите нуклеарни оръжия.

Една сцена, показваща Опенхаймер с неговата държанка Джийн Татлок, изиграна от Флоранс Пю, провокира отвращение.

Сцената включва основния воин, който рецитира стих от Бхагавад Гита, считан за най-свещеното от индуистките трудове, тъкмо преди сексуален акт.

Мърфи чете реда: „ Сега аз станах гибел, разрушителят на световете “, цитатът, който Опенхаймер си спомня, когато първата нуклеарна бомба е била взривена.

В разнообразни изявленията Опенхаймер, който умря през 1967 година, приказва за своя интерес към религията. Освен това е научил санскрит, свещения език на индуизма.

„ Това е директна офанзива против религиозните вярвания на един милиард толерантни индуси “, написа Удай Махуркар, почитан чиновник в държавната Централна осведомителна комисия, до режисьора на кино лентата Кристофър Нолан в понеделник.

„ Това се равнява на водене на война против хиндуистката общественост “, сподели Махуркар в писмото, чието копие разгласява в Twitter, и прикани Нолан да спре сцената.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР