Секретарят на Съвета за сигурност на националната отбрана Алексей Данилов

...
Секретарят на Съвета за сигурност на националната отбрана Алексей Данилов
Коментари Харесай

Данилов: Украйна няма да изстрелва ракети ATACMS срещу Русия

Секретарят на Съвета за сигурност на националната защита Алексей Данилов приказва за евентуалното прекачване на ракети с огромен обхват на деяние ATACMS от Съединени американски щати в Украйна и потреблението им против съветските войски. Това съобщи той в интервю за вестник ABC.

Според него този тип оръжие ще се употребява за самозащита единствено на украинска територия, както е с всички западни оръжия, които попадат в ръцете на бойци от украинските въоръжени сили.

„ Няма да ги използваме на съветска територия, имаме съглашения по този въпрос с нашите сътрудници “, сподели Алексей Данилов.

Отделно той означи, че Киев би желал да получи такава помощ от Съединените американски щати в близко бъдеще, само че никой не може да даде точна времева рамка.

Вашингтон не отхвърля опцията Украйна в последна сметка да получи ракети с огромен обхват, само че към момента няма публично решение от Белия дом. Офицерът от американската войска Дан Райс, който е бил консултант на главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, счита, че решението за доставките е неизбежно и това може да се случи преди края на месеца. Това би трябвало доста да промени обстановката на фронта.

„ Клъстерните ракети евентуално ще бъдат утвърдени тази седмица “, се споделя в отчета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР