Секретарят на президента Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков вече

...
Секретарят на президента Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков вече
Коментари Харесай

Прокуратурата свали обвиненията на Пламен Бобоков и Пламен Узунов за търговия с влияние

Секретарят на президента Пламен Узунов и предприемачът Пламен Бобоков към този момент не са обвинени за търговия с въздействие. Прекратено е досъдебното произвеждане против тях, оповестяват от Софийската градска прокуратура. 
Делото е формирано на 18 юни 2020 година по отделени материали от досъдебно произвеждане на Специализирана прокуратура и е водено за " незаконен сговор ".
 
По следствието прокуратурата и Бюрото по отбрана, което още беше на тяхно послушание, влязоха в постройката на президентството и от този момент започнаха митингите против властта от 2020 година Освен поради Узунов прокурорите бяха там и поради различен консултант на президента - Илия Милушев, който беше упрекнат за длъжностни закононарушения по друго дело.  
 
 Задържането на Илия Милушев Задържането на Илия Милушев Източник: Българска телеграфна агенция
В хода на следствието са събирани и проверявани доказателства за това дали за времето от ноември 2019 година до края на януари 2020 година в Русе и  София е сговорено с едно или повече лица да бъдат осъществявани в страната или чужбина за търговия с въздействие. Имаше догатки, че Бобоков и Узунов са лобирали за назначение на посланици в страни, където предприемачът има ползи. 
 
Узунов и Бобоков бяха упрекнати, само че от събраните  доказателства е било открито, че действията не са закононарушение, прецизират от прокуратурата. 
 
В същото време продължава следствието за вноса на боклуци и незаконна група, ръководена от някогашния зам.-министър на околната среда Красимир Живков и Атанас Бобоков, член на която е бил и Пламен Бобоков. Делото беше импортирано в съда, само че магистратите го върнаха на прокуратурата.  
 
Софийска градска прокуратура (СГП) продължава следствието против А. Б. и П. Б., както и против други лица, които бяха упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в група за нерегламентирано ръководство на рискови боклуци.
 
СГП напомня, че по това досъдебно произвеждане А. Б. е упрекнат за това, че е ръководел проведена незаконна група, посредством която в интервал от към пет години, с користна цел, са осъществявани закононарушения по член 282 (престъпление по служба); член 311 (лъжливо документиране); член 353б (управление на боклуци не по открития ред, с което е основана заплаха за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда); член 353в (управляване на боклуци не по открития ред) и член 353г (трансграничен транспорт на рискови боклуци в нарушаване на открития ред), както и за това, че е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери (чл. 255, алинея 3 от НК). П.Б. е упрекнат за присъединяване си в проведената незаконна група, прибавят от пресцентъра на СГП.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР