Секретарят на правителството на РСМ Мухамед Зекири подаде оставка. Това

...
Секретарят на правителството на РСМ Мухамед Зекири подаде оставка. Това
Коментари Харесай

Секретарят на правителството на РСМ Мухамед Зекири подаде оставка

Секретарят на държавното управление на РСМ Мухамед Зекири подаде оставка. Това излиза наяве от негова обява във " Facebook ".

" Уважаеми министър-председател на Република Северна Македония господин Димитър Ковачевски, през целия си трудов живот постоянно съм избирал верния път, пътя на честността, справедливостта и истината. Искам да остана правилен на тези свои житейски полезности.

Затова, като човек с персонален интегритет, депозирам окончателната си оставка от поста общоприет секретар на държавното управление на Република Северна Македония ", написа Зекири.

" Вярвам в институциите на системата, имам вяра в честността и справедливостта и имам вяра, че истината ще излезе нескрито. Оставам разполагаем на всички институции когато и да е, с цел да потвърдя своята непорочност .

Уважаеми господин министър председател, благодаря ви за дадената опция да бъда част от вашето държавно управление и ви благодаря, че повярвахте в моята ангажимираност и отдаденост в работата ", декларира той.
 Снимка 569971
Източник:

По информация на Българска телеграфна агенция оставката на Зекири идва, откакто прокуратурата за проведена престъпност и корупция е наредила следствие против двама хърватски жители и почитан държавен чиновник, който е обвинен в корист със служебно състояние. Зекири е обвинен в корист със служебно състояние при подписване на контракт без процедура за социална поръчка в интервала април 2021- януари 2022, подпомаган от двама други обвинени. В резултат обвинените си обезпечили 57,9 милиона македонски денара (940 000 евро) за юридически услуги, което надвишава договорната сума за консултантски услуги от 795 000 евро, което значи, че те са получили нелегално сумата от 145 400 евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР