Секретар в секционна избирателна комисия във Варна от квотата на

...
Секретар в секционна избирателна комисия във Варна от квотата на
Коментари Харесай

Секретар на СИК във Варна: Как разбраха, че не съм гласувал правилно?!

Секретар в секционна изборна комисия във Варна от квотата на Движение за права и свободи твърди, че не е получил обещаните му 50 лв., тъй като не е дал своя вот за партията, съобщи Българска национална телевизия. От локалната организация на Движение за права и свободи дефинираха изказванията му като провокация.

Няколко дни преди изборите Иван Михалев е утвърден за секретар на една от секционните изборни комисии от квотата на Движение за права и свободи.

" След като се записахме, от щаба на Движение за права и свободи, госпожа Розалия, не знам каква е там, каква се явява, не ни загатна за вероятно възнаграждение, единствено ни сподели, че те били под бюлетина номер 9 с преференция 119 ", съобщи Иван Михалев.

След изборите обаче Иван Михалев схванал, че пари от партията няма да вземе.

" Съседката ни са я извикали да ѝ платят 50 лв. и ѝ споделили, че на мен и на брачната половинка ми няма да бъдат платени, тъй като не сме били дали своят вот за тях. Въпросът ми е от кое място знаят, че не сме дали своят вот за тях! Можеха просто да ми кажат гласувай за нашата партия и ще ти дам 50 лв. ", сподели Иван Михалев.

Областният ръководител на Движение за права и свободи във Варна Сали Табаков съобщи, че по случая е направена инспекция. Според него става въпрос за провокация.

" Движение за права и свободи няма процедура да заплаща в допълнение на участниците в секционни комисии или по какъвто и да било различен метод. А минимум пък при практикуване на глас да се търсят някакви спомагателни заплащания ", сподели Сали Табаков, регионален ръководител на ДПС-Варна.

Табаков е безапелационен, че няма по какъв начин да се знае кой за кого е дал своя вот в изборния ден.

" Това не е допустимо, защото тайната на вота мъчно може да бъде разкрита, а и ние нямаме такава процедура да следим кой тъкмо е дал своя вот за нас и кой не е дал своя вот ", добави Сали Табаков.

От Движение за права и свободи във Варна споделиха още, че няма да подхващат никакви дейности по отношение на Иван Михалев, а обвиняванията нямат нищо общо с истината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР